Pink Hungry Malasadas składniki: 1 opakowanie suszonych drożdży (7 g) 125 ml ciepłej wody 55 g cukru 370 g mąki chlebowej 2 jajka 1 łyżeczka soli 1 łyżka miękkiego masła 90 g mleka w proszku 1 łyżeczka białego octu winnego cukier do obtoczenia olej do smażenia wykonanie: Wymieszajcie drożdże z wodą i łyżką cukru do połączenia. Odstawcie w ciepłe miejsce na kilka minut, aż pojawią się bąbelki Jajka roztrzepcie z octem. Cukier wymieszajcie z mąką, mlekiem w proszku i solą Dodajcie połowę suchych składników do mieszanki drożdży i wymieszajcie, dodajcie roztrzepane jajka, wymieszajcie do połączenia i powoli dosypcie pozostałe suche składniki. Wyróbcie ciasto przez ok 8 min. Będzie nieco rzadkie i klejące. Przełóżcie do dużej, wysmarowanej olejem miski, przykryjcie i odstawcie w ciepłe miejsce na 2 godziny, do podwojenia składników Spłaszczcie ponownie ciasto, uformujcie kulki wielkości piłki golfowej i układajcie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zostawiając ok. 3 cm odstępy. Przykryjcie i ponownie odstawcie do wyrośnięcia, na kolejne 2 godziny W dużym, płaskim garnku rozgrzejcie tyle oleju, żeby pączki swobodnie pływały. Rozgrzewajcie olej powoli, na średnim ogniu. Kiedy kawałek ciasta wrzucony do oleju zacznie skwierczeć i zrumieni się po ok 30 sek, olej jest odpowiednio rozgrzany. Delikatnie wkładajcie pączki do garnka, smażcie do zrumienienia, odsączcie na ręczniku papierowym. Jeszcze gorące obtoczcie w cukrze źródło przepisu: Hummingbird High zobacz także Pączki serowe Beignets Donaty naładowane nutellą