Pandebonos – kolumbijskie bułeczki serowe

Pink Hungry

Pandebonos – kolumbijskie bułeczki serowe

Puszyste ciasto z rabarbarem

Pink Hungry

Puszyste ciasto z rabarbarem

Chlebek bananowo – sezamowy

Pink Hungry

Chlebek bananowo – sezamowy

Frijoles colombianos czyli fasola po kolumbijsku

Pink Hungry

Frijoles colombianos czyli fasola po kolumbijsku

Leche Asada

Pink Hungry

Leche Asada

Ciasteczka gryczane

Pink Hungry

Ciasteczka gryczane

Ropa Vieja czyli sterta starych ubrań

Pink Hungry

Ropa Vieja czyli sterta starych ubrań

Arepas z awokado, grejpfrutem i kolendrą

Pink Hungry

Arepas z awokado, grejpfrutem i kolendrą

Tarta cytrynowa z malinami

Pink Hungry

Tarta cytrynowa z malinami

Konfitura truskawkowa z wanilią

Pink Hungry

Konfitura truskawkowa z wanilią

Słodki chlebek z rabarbarem i migdałami

Pink Hungry

Słodki chlebek z rabarbarem i migdałami

Lody karmelowe z solą morską

Pink Hungry

Lody karmelowe z solą morską

Babka z prosecco i oliwą

Pink Hungry

Babka z prosecco i oliwą

Hot cross buns

Pink Hungry

Hot cross buns

Sernik z Baileys’em

Pink Hungry

Sernik z Baileys’em

Zupa z pieczonych kasztanów, pietruszki i jabłka

Pink Hungry

Zupa z pieczonych kasztanów, pietruszki i jabłka

Bułeczki kokosowe

Pink Hungry

Bułeczki kokosowe

Pełnoziarnisty chleb masala chai

Pink Hungry

Pełnoziarnisty chleb masala chai

Indyjskie pączki Gulab Jamun

Pink Hungry

Indyjskie pączki Gulab Jamun

Pink Hungry

Malasadas

składniki: 1 opakowanie suszonych drożdży (7 g) 125 ml ciepłej wody 55 g cukru 370 g mąki chlebowej 2 jajka 1 łyżeczka soli 1 łyżka miękkiego masła 90 g mleka w proszku 1 łyżeczka białego octu winnego cukier do obtoczenia olej do smażenia wykonanie: Wymieszajcie drożdże z wodą i łyżką cukru do połączenia. Odstawcie w ciepłe miejsce na kilka minut, aż pojawią się bąbelki Jajka roztrzepcie z octem. Cukier wymieszajcie z mąką, mlekiem w proszku i solą Dodajcie połowę suchych składników do mieszanki drożdży i wymieszajcie, dodajcie roztrzepane jajka, wymieszajcie do połączenia i powoli dosypcie pozostałe suche składniki. Wyróbcie ciasto przez ok 8 min. Będzie nieco rzadkie i klejące. Przełóżcie do dużej, wysmarowanej olejem miski, przykryjcie i odstawcie w ciepłe miejsce na 2 godziny, do podwojenia składników Spłaszczcie ponownie ciasto, uformujcie kulki wielkości piłki golfowej i układajcie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zostawiając ok. 3 cm odstępy. Przykryjcie i ponownie odstawcie do wyrośnięcia, na kolejne 2 godziny W dużym, płaskim garnku rozgrzejcie tyle oleju, żeby pączki swobodnie pływały. Rozgrzewajcie olej powoli, na średnim ogniu. Kiedy kawałek ciasta wrzucony do oleju zacznie skwierczeć i zrumieni się po ok 30 sek, olej jest odpowiednio rozgrzany. Delikatnie wkładajcie pączki do garnka, smażcie do zrumienienia, odsączcie na ręczniku papierowym. Jeszcze gorące obtoczcie w cukrze   źródło przepisu: Hummingbird High   zobacz także Pączki serowe Beignets Donaty naładowane nutellą

Beignets

Pink Hungry

Beignets

Hummus

Pink Hungry

Hummus

Szwedzkie bułeczki kardamonowe

Pink Hungry

Szwedzkie bułeczki kardamonowe

Piernik jamajski

Pink Hungry

Piernik jamajski

Ciasteczkowy krem ze Specoolus

Pink Hungry

Ciasteczkowy krem ze Specoolus

Speculoos – korzenne ciasteczka Świętego Mikołaja

Pink Hungry

Speculoos – korzenne ciasteczka Świętego Mikołaja

Pieczone donaty dyniowe

Pink Hungry

Pieczone donaty dyniowe

Raita ogórkowo – cebulowa

Pink Hungry

Raita ogórkowo – cebulowa

Karaibskie curry z dynią

Pink Hungry

Karaibskie curry z dynią

Ndundari – włoskie kluski z ricottą

Pink Hungry

Ndundari – włoskie kluski z ricottą