Śniadanie u Basi
Domowy McMuffin Jajko z sosem tatarskim
Dziś kolejna dawka domowego fast food'u śniadaniowego ;-) McMuffin Jajko wydawał mi się nieco mdły i taki jałowy, wiec wzbogaciłam go o sos tatarski, który zawsze do brze smakuje z jajkiem! Polecam! Zróbcie sobie koniecznie taką wersję!1 angielska bułka ‘muffin’1 plaster topionego sera cheddar1 duże jajko1 łyżeczka oleju rzepakowegosos tatarski:2 łyżki majonezu1 łyżeczka musztardy sarepskiej OCTIM1 ogórek konserwowyodrobina posiekanej cebulkiszczypta świeżo mielonego pieprzuJedno zagłębienie metalowej formy do muffinek smarujemy olejem i wbijamy jajko. Pieczemy 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni (grzanie góra-dół). Następnie przygotowujemy sos tatarski. Ogórek konserwowy kroimy w małą kosteczkę i mieszamy z pozostałymi składnikami sosu. Muffina przekrawamy na pół. Na jednej połowie kładziemy plaster sera i pod koniec pieczenia jajka wkładamy obie kromki do piekarnika, żeby się podgrzały. Następnie na kromkę z serem nakładamy jajko oraz porcję sosu tatarskiego. Przykrywamy drugą kromką i gotowe!