Marlenka

Smakujmy

Marlenka

Sernik chałwowy

Smakujmy

Sernik chałwowy

Żur wigilijny z grzybami

Smakujmy

Żur wigilijny z grzybami

Szybki makowiec (bezglutenowy)

Smakujmy

Szybki makowiec (bezglutenowy)

Kinder Country

Smakujmy

Kinder Country

Ciasto czekoladowe z jabłkami

Smakujmy

Ciasto czekoladowe z jabłkami

Kurczak z 40 ząbkami czosnku

Smakujmy

Kurczak z 40 ząbkami czosnku

Kruche rogaliki z marmoladą lub czekoladą

Smakujmy

Kruche rogaliki z marmoladą lub czekoladą

Krokiety mamy

Smakujmy

Krokiety mamy

Sałatka pieczarkowa III

Smakujmy

Sałatka pieczarkowa III

Polski przewodnik paleo & Kuchnia dla serca

Smakujmy

Polski przewodnik paleo & Kuchnia dla serca

Tarta śliwkowa

Smakujmy

Tarta śliwkowa

Quesadille z awokado

Smakujmy

Quesadille z awokado

Ciasto dyniowe z białą czekoladą i żurawiną

Smakujmy

Ciasto dyniowe z białą czekoladą i żurawiną

Ciasto ze śliwkami

Smakujmy

Ciasto ze śliwkami

Schabowy pod pieczarkową pierzynką

Smakujmy

Schabowy pod pieczarkową pierzynką

Węgierska zupa pomidorowa

Smakujmy

Węgierska zupa pomidorowa

Ciasto z gruszkami na winie

Smakujmy

Ciasto z gruszkami na winie

Smakujmy

Tarta malinowa z białą czekoladą

Ta tarta była pyszna! Kruchy kakaowy spód, na to kwaśny dżem, biała roztopiona czekolada i świeże, soczyste malinki. Rozpusta:)   Spód: 25 dag mąki  /  120 g masła  /  110 g cukru  /  2 żółtka  /  7 łyżeczek kakao Nadzienie: 100 ml śmietany 30-36%  /  2 białe czekolady  /  50 g masła  /  kilka łyżek dżemu malinowego (ew. inny kwaśny)   dodatkowo: ok. kubek świeżych malin Ze składników zagnieść ciasto (gdyby się nie chciało kleić można dodać 1-3 łyżki wody lub śmietany). Wstawić do lodówki na ok. godzinę. Po tym czasie rozwałkować i wyłożyć okrągłą formę do tarty (ew. tortownicę). Wierzch posmarować dżemem i piec przez 18-20 min w temp. 180 st. C. Ostudzić. Śmietanę zagotować, zdjąć z ognia, dodać połamaną czekoladę i masło, mieszać, aż się rozpuszczą. Przestudzić i wylać na upieczone, przestudzone ciasto, rozsmarować po całości. Na wierzchu ułożyć maliny i wstawić do lodówki (i tam trzymać cały czas).

Kotlety z gotowanych ziemniaków i serka ziołowego

Smakujmy

Kotlety z gotowanych ziemniaków i serka ziołowego

Lassi z limonki

Smakujmy

Lassi z limonki

Chili warzywne

Smakujmy

Chili warzywne

Ciasto śmietankowe z brzoskwiniami

Smakujmy

Ciasto śmietankowe z brzoskwiniami

Roladki faszerowane fetą i suszonymi pomidorami

Smakujmy

Roladki faszerowane fetą i suszonymi pomidorami

Brownie z toffi

Smakujmy

Brownie z toffi

Bigos z młodej kapusty

Smakujmy

Bigos z młodej kapusty

Pieczone żeberka z miodem

Smakujmy

Pieczone żeberka z miodem

Placuszki ryżowe (bezglutenowe)

Smakujmy

Placuszki ryżowe (bezglutenowe)

Ciastka perskie

Smakujmy

Ciastka perskie

Pieczone kacze udka z czereśniami i czosnkiem

Smakujmy

Pieczone kacze udka z czereśniami i czosnkiem