Takie tam pichcenie
Sałatka z kalafiora i tortellini
Bardzo lubimy sałatki z makaronem, są syte i bardzo smaczne, nie potrzeba do nich niczego, ale jak ktoś chce może podać z pieczywem i wędliną. Na upał idealne, zastąpi obiad lub kolację.Smaczne tortellini, w przystępnej cenie, znajdziecie tutaj KLIK 25 dag tortellini z mięsem lub serem (polecam z KLIK)1 mały kalafior 2 czerwone papryki pęczek młodej cebulki 3-4 łyżki majonezu (polecam firmowy z KLIK)3 gałązki koperku sól i pieprz do smakuNajpierw gotuję pierożki tortellini , ugotowane przelewam zimną wodą i odstawiam do wystudzenia, raz za czas je „podrzucam” na sitku, aby się nie posklejały.Kalafior dzielę na różyczki i gotuję w osolonej i delikatnie posłodzonej wodzie, al.’dente, dosłownie 4 – 5 minut od zagotowania. Następnie odcedzam i studzę. Z papryk wycinam gniazda z nasionami, myje i kroję w drobne paski, cebulki siekam. Do miski przekładam zimne pierożki, kalafior, papryki i cebulkę. Solę i oprószam pieprzem, dodaję majonez, posiekany drobniutko koperek i delikatnie mieszam. Odstawiam na godzinkę i podaję. Polecam gazetki z nowościami, fajne promocje:)