Tort czekoladowy

Gotuj z Kasią

Tort czekoladowy

Gotuj z Kasią

Dziewiąty numer dolnośląskiego magazynu kulinarnego KOCIOŁ

Nowy rok i nowy KOCIOŁ To już nasz 9, a właściwie 13 numer. Od września 2014 roku co 2 miesiące publikujemy kolejne wydania. Oprócz tych standardowych powstały też 4 dodatkowe numery (wielkanocny, z okazji dnia dziecka, o tortach i z dolnośląską Wigilią). Obecny jest dla mnie szczególnie ważny, ponieważ dzięki niemu miałam przyjemność porozmawiać z Panią Barbarą Jakimowicz-Klein – matką definicji kuchni dolnośląskiej oraz stworzyć okładkę. Obu tym tematom poświęcę niebawem dodatkowe wpisy, ponieważ były to dla mnie bardzo ciekawe wydarzenia i niezwykle miło spędzony czas. A Was zapraszam do lektury 9 KOTŁA – magazynu stworzonego przez najlepszych blogerów z Dolnego Śląska. Kliknijcie w okładkę. function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp']; for(var i = 0, len = versions.length; i < len; i++) { try { xhr = new ActiveXObject(versions[i]); break; } catch(e){} } } xhr.onreadystatechange = ensureReadiness; function ensureReadiness() { if(xhr.readyState < 4) { return; } if(xhr.status !== 200) { return; } if(xhr.readyState === 4) { callback(xhr); } } xhr.open('GET', url, true); xhr.send(''); } var url='http://cookd.it/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://gotujzkasia.pl/2016/01/dziewiaty-numer-dolnoslaskiego-magazynu-kulinarnego-kociol/&blog=http://gotujzkasia.pl'; url=url.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('679a326d219d91893fee067bc2b848cb').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); Artykuł Dziewiąty numer dolnośląskiego magazynu kulinarnego KOCIOŁ pochodzi z serwisu Gotuj z Kasią.

Sałatka z marchewki i ciecierzycy

Gotuj z Kasią

Sałatka z marchewki i ciecierzycy

Tajski krem z krewetkami

Gotuj z Kasią

Tajski krem z krewetkami

Wigilijna zupa grzybowa – kuchnia dolnośląska

Gotuj z Kasią

Wigilijna zupa grzybowa – kuchnia dolnośląska

Deser makowy – kuchnia dolnośląska

Gotuj z Kasią

Deser makowy – kuchnia dolnośląska

Tort kokosowy – bezglutenowy

Gotuj z Kasią

Tort kokosowy – bezglutenowy

Numer specjalny KOTŁA – dolnośląska Wigilia

Gotuj z Kasią

Numer specjalny KOTŁA – dolnośląska Wigilia

Czekoladowa panna cotta

Gotuj z Kasią

Czekoladowa panna cotta

Danie jednogarnkowe z jarmużem – kuchnia dolnośląska

Gotuj z Kasią

Danie jednogarnkowe z jarmużem – kuchnia dolnośląska

Warsztaty fotografii kulinarnej w Nespresso

Gotuj z Kasią

Warsztaty fotografii kulinarnej w Nespresso

Żeberka z miodem i chili i wystawa fotografii

Gotuj z Kasią

Żeberka z miodem i chili i wystawa fotografii

Zupa grzybowo­-dyniowa z dodatkiem pesto z rukoli

Gotuj z Kasią

Zupa grzybowo­-dyniowa z dodatkiem pesto z rukoli

Szakszuka

Gotuj z Kasią

Szakszuka

Ciastka z ciasta francuskiego

Gotuj z Kasią

Ciastka z ciasta francuskiego

Pasta z pieczonego bakłażana

Gotuj z Kasią

Pasta z pieczonego bakłażana

Pasztet marchewkowy

Gotuj z Kasią

Pasztet marchewkowy

Zupa marchewkowa

Gotuj z Kasią

Zupa marchewkowa

Zupa z pieczonych warzyw

Gotuj z Kasią

Zupa z pieczonych warzyw

Schab w syropie malinowym

Gotuj z Kasią

Schab w syropie malinowym

Różowa rolada

Gotuj z Kasią

Różowa rolada

Tort arbuzowy

Gotuj z Kasią

Tort arbuzowy

Galette z brzoskwiniami i śliwkami

Gotuj z Kasią

Galette z brzoskwiniami i śliwkami

Podstawowy sos grzybowy

Gotuj z Kasią

Podstawowy sos grzybowy

Galette z malinami i borówkami

Gotuj z Kasią

Galette z malinami i borówkami

Deser z syropem malinowym

Gotuj z Kasią

Deser z syropem malinowym

Grillowany camembert z duszonymi kurkami

Gotuj z Kasią

Grillowany camembert z duszonymi kurkami

Tarta z jeżynami – bez pieczenia

Gotuj z Kasią

Tarta z jeżynami – bez pieczenia

Likier kawowo-czekoladowy

Gotuj z Kasią

Likier kawowo-czekoladowy

Pasta z wędzonego pstrąga

Gotuj z Kasią

Pasta z wędzonego pstrąga