PIERNIK STAROPOLSKI, dojrzewający (ETAP 2)

Przepisy Aleksandry

PIERNIK STAROPOLSKI, dojrzewający (ETAP 2)

Piernik staropolski (etap 2)

Przepisy Aleksandry

Piernik staropolski (etap 2)

ZUPA KOPERKOWA Z RYŻEM

Przepisy Aleksandry

ZUPA KOPERKOWA Z RYŻEM

MISHMISHYA - cukierki morelowe na Chanukę

Przepisy Aleksandry

MISHMISHYA - cukierki morelowe na Chanukę

CYDROWY GRZANIEC

Przepisy Aleksandry

CYDROWY GRZANIEC

GORĄCA CZEKOLADA O SMAKU PIERNIKOWYM

Przepisy Aleksandry

GORĄCA CZEKOLADA O SMAKU PIERNIKOWYM

Makowa panienka

Przepisy Aleksandry

Makowa panienka

BADAM DOODH - PAKISTAŃSKIE MLEKO Z MIGDAŁAMI, KARDAMONEM I MIODEM

Przepisy Aleksandry

BADAM DOODH - PAKISTAŃSKIE MLEKO Z MIGDAŁAMI, KARDAMONEM I MIODEM

PIECZEŃ RZYMSKA Z SEREM, SZYNKĄ, PIECZARKAMI  I SZPINAKIEM

Przepisy Aleksandry

PIECZEŃ RZYMSKA Z SEREM, SZYNKĄ, PIECZARKAMI I SZPINAKIEM

PERSKI RYŻ Z SZAFRANEM I CHRUPIĄCYMI ZIEMNIAKAMI

Przepisy Aleksandry

PERSKI RYŻ Z SZAFRANEM I CHRUPIĄCYMI ZIEMNIAKAMI

BAKLAVA Z ISFAHANU

Przepisy Aleksandry

BAKLAVA Z ISFAHANU

FASZEROWANA PAPRYKA Z KASZĄ JĘCZMIENNĄ, MIĘSEM I BOCZKIEM

Przepisy Aleksandry

FASZEROWANA PAPRYKA Z KASZĄ JĘCZMIENNĄ, MIĘSEM I BOCZKIEM

FASZEROWANA PAPRYKA (Z RYŻEM I MIĘSEM MIELONYM)

Przepisy Aleksandry

FASZEROWANA PAPRYKA (Z RYŻEM I MIĘSEM MIELONYM)

TORT

Przepisy Aleksandry

TORT "CZEKOLADOWY NAPOLEON"

CIASTO Z MASĄ Z MASCARPONE, OWOCAMI I GALARETKĄ

Przepisy Aleksandry

CIASTO Z MASĄ Z MASCARPONE, OWOCAMI I GALARETKĄ

DOMOWY SYROP NA PRZEZIĘBIENIE: Z MIODEM, IMBIREM I CYTRYNĄ

Przepisy Aleksandry

DOMOWY SYROP NA PRZEZIĘBIENIE: Z MIODEM, IMBIREM I CYTRYNĄ

CIASTO KILIMANDŻARO przepis ze zdjęciami krok po kroku

Przepisy Aleksandry

CIASTO KILIMANDŻARO przepis ze zdjęciami krok po kroku

CIASTO SNICKERS

Przepisy Aleksandry

CIASTO SNICKERS

BARSZCZ PITNY Z KISZONYCH BURAKÓW

Przepisy Aleksandry

BARSZCZ PITNY Z KISZONYCH BURAKÓW

JAK PRZYGOTOWAĆ KISZONE BURAKI (przepis krok po kroku)

Przepisy Aleksandry

JAK PRZYGOTOWAĆ KISZONE BURAKI (przepis krok po kroku)

Racuszki

Przepisy Aleksandry

Racuszki

ROLADA BISZKOPTOWA Z JABŁKAMI

Przepisy Aleksandry

ROLADA BISZKOPTOWA Z JABŁKAMI

Domowy kebab

Przepisy Aleksandry

Domowy kebab

Kapuśniak z młodej kapusty

Przepisy Aleksandry

Kapuśniak z młodej kapusty

Groszek z marchewką

Przepisy Aleksandry

Groszek z marchewką

Pierogl leniwe z serem i ziemniakami

Przepisy Aleksandry

Pierogl leniwe z serem i ziemniakami

SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY, MARCHEWKI, KOPERKU I JABŁKA

Przepisy Aleksandry

SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY, MARCHEWKI, KOPERKU I JABŁKA

Kluski śląskie

Przepisy Aleksandry

Kluski śląskie

Kluski z dziurką (śląskie) są popularne w całej Polsce i stanowią jeden z ulubionych dodatków do pysznych sosów. Nasze kluski podałam z polędwicą w sosie z serków topionych i surówką z młodej kapusty i marchewki. Przepis ze zdjęciami krok po kroku. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło).CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU »

Drożdzowiec z orzechami i kruszonką

Przepisy Aleksandry

Drożdzowiec z orzechami i kruszonką

Dzisiaj rano siedziałam sobie na kanapie (proszę nie mylić Ewy z leniem z wierszyka ;)) i pomyślałam, że mam ogromną ochotę na ciasto drożdżowe. Tak naprawdę to ono dreptało za mną już kilka dni, a w cukierniach wprost nie mogłam od niego oderwać wzroku. Ciasto zrobiłam błyskawicznie, bo rosło, jak szalone na upalnym balkonie. Muszę powiedzieć, że porzeczki smakują wyśmienicie w połączeniu ze słodką, orzechową kruszonką. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło).CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU »

Kotlety mielone z kaszą jęczmienną

Przepisy Aleksandry

Kotlety mielone z kaszą jęczmienną