Przepisy Aleksandry Kluski śląskie Kluski z dziurką (śląskie) są popularne w całej Polsce i stanowią jeden z ulubionych dodatków do pysznych sosów. Nasze kluski podałam z polędwicą w sosie z serków topionych i surówką z młodej kapusty i marchewki. Przepis ze zdjęciami krok po kroku. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło).CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU »
Przepisy Aleksandry Drożdzowiec z orzechami i kruszonką Dzisiaj rano siedziałam sobie na kanapie (proszę nie mylić Ewy z leniem z wierszyka ;)) i pomyślałam, że mam ogromną ochotę na ciasto drożdżowe. Tak naprawdę to ono dreptało za mną już kilka dni, a w cukierniach wprost nie mogłam od niego oderwać wzroku. Ciasto zrobiłam błyskawicznie, bo rosło, jak szalone na upalnym balkonie. Muszę powiedzieć, że porzeczki smakują wyśmienicie w połączeniu ze słodką, orzechową kruszonką. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło).CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU »