Feeria smaków Bajgle Chrupiące z wierzchu, miękkie i puszyste w środku... swój unikalny smak zawdzięczają technice pieczenia poprzedzonej obgotowywaniem bajgli we wrzącej wodzie z dodatkiem cukru.
Feeria smaków Veloute Pieczarkowe z Migdałami Zupa pieczarkowa o fikuśnej nazwie. Gęsta, kremowa z wyraźnym posmakiem migdałów. Przygotowałam ją z przepisu Pascala, którego zupy zawsze bardzo mi smakują i z tą było podobnie, jednak inną…
Feeria smaków Cytrynowy Kuskus na Słodko z Kurczakiem Lekkie, orientalne danie obiadowe z kurczakiem, rukolą i rodzynkami. Świetne na ciepło, jednak na zimno z dodatkiem majonezu staje się wręcz genialnie.
Feeria smaków Sałatka z Ciecierzycy i Fety Sałatka z ciecierzycy, pomidorów i sera feta z przepisu Jammiego Olivera. Należąca do niedawno odkrytej przez mnie kategorii wysokobiałkowych a zarazem orzeźwiających kompozycji.