Milion Smaków Polędwiczki wieprzowe w migdałach i sosie serowym Przepis z zeszytu mojej mamy. Kruche polędwiczki wieprzowe w pysznym sosie serowym z dodatkiem chrupiących migdałów. Krótko pieczone w naczyniu żaroodpornym, żeby zachowały odpowiednią konsystencję. Sos serowy z dodatkiem szalotki i białego pieprzu, którym można polać nie tylko mięso, ale też dodatki z którymi je podamy.
Milion Smaków Nalewka z jeżyn Kolejna w naszej kolekcji nalewek - tym razem z jeżyn. Idea przygotowania tej nalewki bardzo przypomina nalewkę z malin - nic dziwnego, bo owoce są podobne, a w zasadzie należą nawet do jednej rodziny. Tym razem robimy nalewkę jak najprostszą, bez dodatkowych ulepszaczy smaku i dodatków. Jeśli dopiero zaczynacie swoją przygodę z nalewkami to spokojnie możecie zacząć właśnie od tej.
Milion Smaków Dżem z białych porzeczek Dżem z białej porzeczki to coś, co obiecywałem sobie że zrobię przez kilka lat z rzędu nim w końcu się udało (uwielbiam białą porzeczkę). Jak można się było spodziewać smakuje bardzo podobnie do dżemu z czerwonej porzeczki, ale jest mniej kwaśny i lepiej czuć aromat owoców. Doskonale pasuje i do kanapek i jako dodatek do mięs (zwłaszcza dziczyzny).