Kabaczkowe leczo

Milion Smaków

Kabaczkowe leczo

Naleśniki z karmelizowaną gruszką i syropem klonowym

Milion Smaków

Naleśniki z karmelizowaną gruszką i syropem klonowym

Polędwiczki w sosie kurkowym

Milion Smaków

Polędwiczki w sosie kurkowym

Budyń jaglany z borówką amerykańską

Milion Smaków

Budyń jaglany z borówką amerykańską

Kotlety z jajek i brokuła

Milion Smaków

Kotlety z jajek i brokuła

Omlet z dżemem melonowym i borówką amerykańską

Milion Smaków

Omlet z dżemem melonowym i borówką amerykańską

Chłodnik litewski

Milion Smaków

Chłodnik litewski

Milion Smaków

Polędwiczki wieprzowe w migdałach i sosie serowym

Przepis z zeszytu mojej mamy. Kruche polędwiczki wieprzowe w pysznym sosie serowym z dodatkiem chrupiących migdałów. Krótko pieczone w naczyniu żaroodpornym, żeby zachowały odpowiednią konsystencję. Sos serowy z dodatkiem szalotki i białego pieprzu, którym można polać nie tylko mięso, ale też dodatki z którymi je podamy.

Sałatka z kurkami i kaszą jęczmienną

Milion Smaków

Sałatka z kurkami i kaszą jęczmienną

Muffiny z jagodami

Milion Smaków

Muffiny z jagodami

Pasta z awokado i rabarbaru

Milion Smaków

Pasta z awokado i rabarbaru

Milion Smaków

Nalewka z jeżyn

Kolejna w naszej kolekcji nalewek - tym razem z jeżyn. Idea przygotowania tej nalewki bardzo przypomina nalewkę z malin - nic dziwnego, bo owoce są podobne, a w zasadzie należą nawet do jednej rodziny. Tym razem robimy nalewkę jak najprostszą, bez dodatkowych ulepszaczy smaku i dodatków. Jeśli dopiero zaczynacie swoją przygodę z nalewkami to spokojnie możecie zacząć właśnie od tej.

Milion Smaków

Dżem z białych porzeczek

Dżem z białej porzeczki to coś, co obiecywałem sobie że zrobię przez kilka lat z rzędu nim w końcu się udało (uwielbiam białą porzeczkę). Jak można się było spodziewać smakuje bardzo podobnie do dżemu z czerwonej porzeczki, ale jest mniej kwaśny i lepiej czuć aromat owoców. Doskonale pasuje i do kanapek i jako dodatek do mięs (zwłaszcza dziczyzny).

Wątróbka z kurczaka z cebulką

Milion Smaków

Wątróbka z kurczaka z cebulką

Stek z jelenia marynowany w białym winie, rozmarynie i czerwonej porzeczce

Milion Smaków

Stek z jelenia marynowany w białym winie, rozmarynie i czerwonej porzeczce

Papryka szpiczasta nadziewana serkiem Philadephia i selerem naciowym

Milion Smaków

Papryka szpiczasta nadziewana serkiem Philadephia i selerem naciowym

Turecki chlodnik ogórkowy

Milion Smaków

Turecki chlodnik ogórkowy

Klasyczny kompot z czerwonej porzeczki

Milion Smaków

Klasyczny kompot z czerwonej porzeczki

Kurczak zapiekany w serowym sosie

Milion Smaków

Kurczak zapiekany w serowym sosie

Czekoladowy omlet biszkoptowy z sosem z białej czekolady i borówką amerykańską

Milion Smaków

Czekoladowy omlet biszkoptowy z sosem z białej czekolady i borówką amerykańską

Turlu z warzyw bulwiastych i brukselki

Milion Smaków

Turlu z warzyw bulwiastych i brukselki

Dżem agrestowo-malinowo-truskawkowo-rabarbarowy

Milion Smaków

Dżem agrestowo-malinowo-truskawkowo-rabarbarowy

Owsianka z miodem i jeżynami

Milion Smaków

Owsianka z miodem i jeżynami

Risotto z cukinią i boczkiem

Milion Smaków

Risotto z cukinią i boczkiem

Placki na bazie mascarpone z malinami

Milion Smaków

Placki na bazie mascarpone z malinami

Zupa krem z pomidorów z mlekiem kokosowym

Milion Smaków

Zupa krem z pomidorów z mlekiem kokosowym

Pieczony schab z baraniny

Milion Smaków

Pieczony schab z baraniny

Grzanki z kozim serem, tymiankiem i miodem

Milion Smaków

Grzanki z kozim serem, tymiankiem i miodem

Curry z fasolki szparagowej i ziemniaków

Milion Smaków

Curry z fasolki szparagowej i ziemniaków

Prosty koktajl z jagód

Milion Smaków

Prosty koktajl z jagód