Rogalik Blog
Pasta jajeczna z awokado i twarożkiem
Pomysł na zdrowe śniadanie lub kolację. Pyszna pasta jajeczna do pieczywa. Z dodatkiem awokado i twarożku. Idealna do kanapeczek z pełnoziarnistego chleba z dodatkiem pomidorków koktajlowych. Macie ochotę na jedną? Składniki: 2 jajka na twardo pół małej czerwonej cebulki lub szalotka ząbek czosnku 1 awokado 20 dag twarożku półtłustego lub chudego sól i pieprz do smaku pomidorki koktajlowe listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToListonic1';listonic_content='2 jajka na twardopół małej czerwonej cebulki lub szalotkaząbek czosnku1 awokado20 dag twarożku półtłustego lub chudegosól i pieprz do smakupomidorki koktajlowe'; document.write(" "); Awokado kroimy na pół. Usuwamy pestkę i za pomocą łyżki wyciągamy miąższ. Przekładamy go do miseczki i rozgniatamy widelcem. Jajka obieramy i drobno siekamy. Dodajemy do awokado. Cebulę i czosnek również kroimy jak najdrobniej i również dodajemy do miseczki. Mieszamy wszystkie składniki, dodając pokruszony twaróg. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i pasta jajeczna jest gotowa. The post Pasta jajeczna z awokado i twarożkiem appeared first on Rogalik blog kulinarny.