Qmam kaszę Dyniowa, zupa mistrz! Delikatna, choć zdecydowana. Lekko strawna, słodkawa i rozgrzewająca. Pomarańczowa zupa dyniowa rządzi!
Qmam kaszę Czekoladowa galaretka z bazylią i czerwonym pieprzem. Delikatnie pikantna, lekko bazyliowa i mocno czekoladowa. Galaretka czysto wegańska, bez cukru. Można ją podać na deser z listkiem świeżej mięty.
Qmam kaszę Czekoladowy krem ze słonym masłem migdałowym, z pozdrowieniami dla chłopaków! Chcę posmarować tosta czekoladą, ale taką fest, prawdziwą. Bardzo proszę, może być z masłem migdałowym?
Qmam kaszę Grzyby w innym wydaniu, z jabłkiem i świeżym majerankiem Bardzo lubię grzyby. Jeśli umie się je zrobić, przypominają pachnący las z nutą majeranku. Koniecznie spróbujcie moich, z jabłkiem, zielonym majerankiem i cieciorką.
Qmam kaszę Śliwkowa czekolada bez grama cukru Mocno słodka czekolada ze śliwek. Wzmocniona orzechami i 100% kakao z niezwykłych ziaren kakaowca. Będzie pyszną odmianą w zimowy wieczór. Polecam!
Qmam kaszę Surowa tarta z gruszką, żurawiną i majerankiem Słodycz rozlewa się po języku, gruszka ze świeżym majerankiem smakuje przepysznie. Całkowicie surowa z czerwoną żurawiną i lekko herbacianym posmakiem tworzy zrównoważoną, pyszną całość. Tego trzeba spróbować, szczególnie na jesieni.
Qmam kaszę Zakwas gluten free Przygotowanie zakwasu jest technicznie łatwe. Sukces gwarantuje odpowiednie podejście do sprawy. Do zakwasu trzeba podchodzić jak do partnera - delikatnie i z wyczuciem.
Qmam kaszę Pyszny chleb na zakwasie – wolny od glutenu Chrupiący chleb wolny od glutenu. Na domowym, gryczanym zakwasie. Pachnie rozmarynem, czosnkiem i sercem które w niego włożyłam.
Qmam kaszę Mocno pomidorowa Pani Zupa Szalenie czerwona, gęsta zupa pomidorowa w wersji jesiennej. Rozgrzewająca, soczysta i bosko smaczna. Pachnie imbirem, piperzem i bazylią. Niekedy nawet prawdziwą fetą!
Qmam kaszę Czarne trufle z kawałkiem soli W trudniejsze dni pozwalam sobie na te okrągłe, czekoladowe cuda z drobiną soli w środku. Zjadam trzy i padam na kanapę z błogim uśmiechem na twarzy.
Qmam kaszę Słodkie congee z goji, orzechami makadamia i miętą Energetyzujące congee ryżowe z orzechami makadamia, pachnącą skórką limonki, bosko kolorową gruszką i miętą. Nie można tego przegapić. Congee ma silne, wspierające środek działanie a dodatkowo jest pyszne!
Qmam kaszę Razowe, gruszkowe spaghetti z bazylią Ciemne spaghetti, z ostrym sosem z gruszki i zielonej bazylii. Niezwykłe połączenie, jak to z gruszką bywa. Szybkie i na pewno zaskakujące.
Qmam kaszę Czekoladowy krem daktylowy ze świeżą bazylią Czekoladowy krem ze świeżą bazylią...mmmm. To szczególne połączenie bardzo słodkich daktyli z ekstra gorzkim, surowym kakao z drobinkami prażonego ziarna kakaowca. Czy zdrowie może mieć słodszy smak?
Qmam kaszę Razowy pęczak z winem, śliwką i czerwoną porzeczką Razowy pęczak ze śliwką, czosnkiem i porzeczką. Wzmocniony smakiem wina i czarnego sezamu. Delikatny, śliczny i wytrawny.
Qmam kaszę Śliwkowy hummus Obłędny hummus ze śliwką. Znika z lodówki, wyjadany ukradkiem przez domowników chyba po nocach.
Qmam kaszę Avocado z żurawiną i czarnym pieprzem na przystawkę Zielony pomidor, avocado i żurawina. Słodkie, ostre i kwaśne - jak kobiece spotkanie. Bardzo rozwojowy zestaw!
Qmam kaszę Pyszne congee ryżowe z cukinią, bazylią i miętą Wzmacniająca zupa z ryżu. Właściwie leczy ciało i ducha. Pyszna, aromatyczna - niezastąpiona! To trzeba wprowadzić do swojego menu. Ja zakochałam się w niej od pierwszego wejrzenia!