Koktajl mleczny z bananem i natką pietruszki

Natka pietruszki zawiera kilka razy więcej witaminy C niż owoce cytrusowe i jest jednym z najbogatszych źródeł prowitaminy A, wapnia oraz sodu. Staram się ją wplatać do codziennej diety na różne sposoby, tym bardziej teraz kiedy jestem w ciąży. Jednym z nich jest prosty i bardzo smaczny koktajl mleczny z bananem i natką pietruszki. Nie bójcie się smaku, po zmiksowaniu wszystkich składników natka jest praktycznie niewyczuwalna, za to nadaje koktajlowi przyjemny, zielony kolor no i jest prawdziwą bombą witaminową. Napój serwuję ostatnio także półtorarocznemu Synkowi, który pije go ze smakiem, być może skuszą się na niego także i Wasze dzieci :)
Składniki:
na 2 porcje

400 ml mleka, może być także roślinne
2 dojrzałe banany (najlepiej te z lekko czarną skórką)
1/2 pęczka natki pietruszki (można mniej)
ew. 1 łyżka miodu 

Banany kroję w plastry, natkę pietruszki drobno siekam i wraz z mlekiem przekładam do misy blendera. Całość miksuję na najwyższych obrotach ok. 45 sekund, aż do uzyskania jednolitej, aksamitnej konsystencji. Koktajl przelewam do wysokich szklanek i od razu podaję.


Share on Google Plus

Autorka: Tysia Gotuje

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Komentarze

0 comments:

Prześlij komentarz