pasta z tuńczyka z suszonymi pomidorami


Pasty kanapkowe to ciekawa dodatek i odmiana od tradycyjnych kanapek z szynką, które zazwyczaj jadamy. Najczęściej robię pasty rybne lub jajeczne. Ta którą teraz prezentuję jest nie tylko smaczna ale też ekspresowa do zrobienia, dosłownie w dwie minuty. Świetnie smakuje nie tylko na świeżych bułeczkach ale też na grzankach. 


Składniki:
  • 150 g białego sera
  • puszka tuńczyka
  • łyżka majonezu
  • 3-4 suszone pomidory z zalewy
  • koperek
  • sól, pieprz
Tuńczyka odsączyć z zalewy. Biały ser i rybę zblendować (można tez rozgnieść widelcem. Pomidory drobniutko pokroić, koperek posiekać.  Całość wymieszać i doprawić sola i pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz