Składniki:
- 400g mąki pszennej ( dałam pełnoziarnistą)
- ½ szklanki cukru pudru( jeżeli lubicie słodsze ciastka można dodać trochę więcej cukru)
- 1 małe opakowanie cukru waniliowego( dałam domowy)
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka przypraw korzennych
- 3 żółtka
- 1 szklanka puree z dyni
- ½ kostki masła/margaryny
Wykonanie:
- ze wszystkich składników czyli mąki, cukru pudru, cukru waniliowego, proszku do pieczenia, przypraw, żółtek, puree z dyni oraz masła zagniatamy ciasto które lekko się klei
- cisto najlepiej podzielić na dwie części ,wyłożyć na blat wysypany mąką , wałkujemy a następnie wykrawamy dowolne kształty
- przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, pieczemy 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C.
Źródło: http://kuchniabreni.pl/jesienne-kruche-ciasteczka-dyniowe/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz