Składniki
(12-14 szt):
- 3 szt dojrzałych bananów
- 2 średnie jajka
- 125ml oleju np. rzepakowego
- 100g brązowego cukru
- 225g mąki pszennej użyłam pełnoziarnistej
- 3 łyżki ciemnego kakao
- 1 płaska łyżeczka sody
- szczypta soli
Wykonanie:
- w jednej misce banany rozgniatamy na papkę, dodajemy jajka, olej oraz cukier, mieszamy
- w drugiej misce mieszamy mąkę, kakao, sodę oraz szczyptę soli
- do suchych składników dodajemy mokre, mieszamy , ciasto przekładamy do foremek wyłożonych papilotkami do ¾ wysokości
- pieczemy 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C.
Źródło: http://kuchniaagaty.pl/przepisy/muffinki-czekoladowo-bananowe
Właśnie na święta zamierzam zrobić takie muffinki :D
OdpowiedzUsuńMam nadzieję, że muffiny smakowały :D pozdrawiam
Usuń