Lekka pieczna rybka podana z kaszą jęczmienną, fasolką szparagową i sosem miodowo-musztardowym.
Szybki obiad, przyrządzony bez większego wysiłku, uwielbiam :)
- 400 g filetów z morszczuka
- jajko
- łyżka mąki owsianej bg
- szczypta soli i pieprzu
- 1/4 łyżeczki słodkiej papryki
- szczypta czosnku suszonego
- 1/4 łyżeczki suszonej pietruszki
- 0/5 łyżeczki skórki z cytryny
- 0/5 łyżeczki skórki z limonki
- szczypta kminu rzymskiego
- łyżeczka świeżej bazylii cytrynowej
- 3/4 szklanki kaszy jęczmiennej perłowej
- 400 g fasolki szparagowej
- łyżka musztardy dijon
- łyżka płynnego miodu (użyłam miodu z maliny leśnej)
- opcjonalnie cząstki cytryny
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
Jajko roztrzepujemy z mąką i przyprawami.
Rozmrożoną rybę obtaczamy w powstałej panierce i przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Pieczemy w 180 stopniach około 15-20 minut.
W tym czasie gotujemy kaszę oraz fasolkę.
Musztardę dokładnie mieszamy z miodem.
Upieczoną rybę podajemy z ugotowaną kaszą i miękką fasolką.
Całość polewamy sosem.
Smacznego :)
Brak komentarzy