Kategorie
- Mięsa
- Grill
- Zupy
- Dla dzieci
- Ciepłe dodatki do obiadu
- Dużo i do syta
- Dania bez mięsa
- Ryby i owoce morza
- Kluchy, pierogi & naleśniki
- Zapiekanki
- Makarony
- Pizze
- Przekąski i przystawki
- Domowe wędliny
- Sałatki i surówki
- Dietetyczne
- Sosy i dipy
- Napoje & koktajle
- Przetwory
- Ciasta i desery
- Święta i okazje
- Moim okiem
Frytki z selera
Poniedziałek, 12 września 2016do 30 min
Składniki:
- Seler 1 duży
- Oliwa z oliwek 2 łyżki
- Oregano 1 łyżeczka
- Bazylia 1 łyżeczka
- Papryka słodka lub ostra 1 łyżeczka
- Czosnek granulowany 1 łyżeczka
- Sól, pieprz do smaku
Pieczone frytki z selera to zdrowa przekąska, która można przyprawić ulubionymi ziołami i podać z sosem np. czosnkowym. Przygotowanie jest szybkie i bardzo proste, polecam do wypróbowania.
Łatwe Tanie
Przygotowanie
1. Obranego selera kroję w grubsze plastry, każdy plaster kroję w słupki.
2. Do miski wlewam oliwę z oliwek, dodaję oregano, łagodną lub ostrą paprykę, bazylię, granulowany czosnek, sól i świeżo mielony pieprz, mieszam marynatę.
3. Do miski przekładam pokrojonego selera i dokładnie obtaczam go w marynacie.
4. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układam frytki z selera, piekę je w piekarniku w temperaturze 180 st C, przez 25-30 minut.
Frytki są pyszne jako przekąska albo dodatek do dań z mięsa lub ryb.
Dodaj swój komentarz
Zaloguj się, aby skomentować przepis.
Komentarze (0)
Bądź pierwszą osobą, która podzieli się z nami swoją opinią.