Letnie upały za nami, zbliżają się chłodne wieczory, w ogrodach czerwienią się ostatnie maliny… Uśmiech na ustach przywróci Wam malinowa Inka – czyli Inka Klasyczna z dodatkiem konfitury malinowej. Pysznie smakuje i pięknie się prezentuje, z pewnością zachwyci Waszych gości i będzie przyjemną odmianą od zwykłej kawy.
A Wy jakie kawy smakowe lubicie?
Składniki /1 porcja/:
- 2 łyżeczki Inki Klasycznej
- 200 ml mleka
- 2 łyżeczki cukru trzcinowego
- 1 łyżka konfitury malinowej lub dżemu malinowego
Wykonanie:
Mleko zagotować. 150 ml przelać do szklanki, dodać 2 łyżeczki Inki Klasycznej oraz cukier trzcinowy i wymieszać. Pozostałe 50 ml spienić i odstawić.
Na dno wysokiej szklanki wyłożyć konfiturę malinową, następnie wlać posłodzoną kawę, a na koniec spienione mleko. Udekorować malinami.