Lubicie kaszę gryczaną i kalafiora – jeśli tak, to kaszotto z kalafiorem i jarmużem jest dla Was :) Kaszotto można powiedzieć, że to danie jednogarnkowe, bardzo szybkie do przygotowania i bardzo zdrowe.

Napisałem „danie jednogarnkowe” jednak musimy wcześniej przygotować kaszę gryczaną (przygotowujemy ją wg. przepisu na opakowaniu).

Składniki: 1 torebka kaszy gryczanej, 1 kalafior, 1 duża cebula, 2 ząbki czosnku, 3 marchewki, kurkuma, sól, pieprz, olej kokosowy, jarmuż

Kaszotto z kalafiorem i jarmużem – jak przygotować

Kaszę gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. W międzyczasie w woku, albo dużym garnku podsmażamy na odrobinie oleju kokosowego drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Kalafiora myjemy i drobno kroimy, dodajemy go na patelnię. Podsmażamy chwilę i dodajemy pokrojoną w półplasterki marchewkę. Całość podsmażamy ok. 10 minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i kurkumą. Dodajemy przygotowaną wcześniej kaszę gryczaną i podsmażamy razem jeszcze ok. 3 minut.

Jarmuż kroimy w mniejsze kawałki i dodajemy do przygotowanego kaszotto.

Smacznego!