Tłem książki "Kocham Toskanię" są piękno toskańskiej ziemi oraz to, co ludzie potrafią stworzyć z jej darów. Darów, które przychodzą we właściwym czasie i z szacunkiem i miłością są wykorzystywane w kuchni.
Książka przeprowadza nas przez typowe toskańskie menu: od przekąsek, przez pierwsze i drugie danie, po ciasta.
"Kocham Toskanię" to bogaty zbiór przepisów, krain i osobliwości, aromatycznych ziół, poszanowania dla sezonowości oraz kult czerstwego pieczywa.
Ciekawostką są adresy i dane kontaktowe do producentów, restauracji i gospodarstw rolnych, które pojawiają się w tekście. Mogą się one stać pretekstem do zaplanowania wspaniałej kulinarnej podróży po Toskanii...
Książka przeprowadza nas przez typowe toskańskie menu: od przekąsek, przez pierwsze i drugie danie, po ciasta.
Bardzo ciekawie się zapowiada :)
OdpowiedzUsuńoj tak :)
Usuń