niedziela, 7 sierpnia 2016

Mandarynkowo - cytrynowa lemoniada



1/2 cytryny ( dużej )
1 duża mandarynka ( 2 małe )
12 kostek lodu
1 l zimnej wody gazowanej
mięta cytrynowa
mięta bananowa

Cytrynę i mandarynkę dokładnie umyć i pokroić w plasterki.
Do dzbanka wrzucić pokrojone chwilę wcześniej owoce cytrusowe, dodać umytą  miętę, wlać wodę gazowaną i na koniec wrzucić kostki lodu.
Zamieszać lemoniadę aby smaki się połączyły i rozlać do szklanek.
Przechowywać w lodówce bo zimna smakuje najlepiej.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.