Anna Starmach, Pyszne. Na każdą okazję!

Jak zorganizować pracę w kuchni? Czy warto zainwestować w nóż? Jak długo przechowywać mrożonki? Co zawsze warto mieć w lodówce? Jak przygotować pyszny i efektowny tort? Jak zrobić bezę ?



Na te i inne pytania odpowiada kolejna książka Ani Starmach. 

Autorka wspaniale odwołuje się do naszych wspomnień zaklętych w smakach i zapach - z rodzinnego domu, z kuchni babci czy z podróży. Proponuje nam przepisy na:

  • Boże Narodzenie
  • kolację we dwoje
  • spotkanie z przyjaciółmi
  • piknik
  • przyjęcia dla dzieci
Olbrzymią zaletą - ważną zwłaszcza dla początkujących pań domu - jest prezentacja, jak krok po kroku przygotować pozornie skomplikowane potrawy. O ile łatwiej będzie zaskoczyć mamę czy teściową ;)


Każdy przepis okraszony pięknym zdjęciem zachęcającym do skosztowania. By skosztować trzeba ugotować. By ugotować trzeba mieć przepis. By mieć przepis... trzeba sięgnąć po książkę Ani Starmach ;) Możecie ją kupić TU :)




Komentarze

Prześlij komentarz