Makaron z białym serem i owocami.

25 lipca

Makaron w sosie kasztanowo-owocowym podany z twarogiem, malinami i bananem; 
woda kokosowa miętowo-melonowa

MAKARON Z SEREM I OWOCAMI
/przepis własny/

100 g rurek ukośnych z błonnikiem owsianym (całe opakowanie)
banan
garść malin
garść truskawek
garść czerwonej porzeczki
2 łyżki kremu z kasztanów jadalnych bio
30 ml syropu daktylowego
szczypta ekologicznej czarnuszki
pół kostki twarogu mielonego (125 g)

Makaron ugotować ze szczyptą soli według przepisu podanego na opakowaniu.
W rondelku umieścić truskawki i porzeczki, podlać odrobiną wody i zagotować.
Gotować do czasu, aż owoce rozpadną się i utworzą gęsty sos.
Następnie dodać krem z kasztanów, syrop i czarnuszkę.
Ugotowany makaron przełożyć do rondelka, dokładnie wymieszać z sosem i podgrzać.
Przełożyć na talerz, udekorować malinami, pokrojonym w plastry bananem i twarogiem.

Smacznego!


Wszystkie składniki wyróżnione kursywą pochodzą z Fitloveboxa,
którego subskrypcję możecie zamówić na oficjalnej stronie firmy:

Fitlovebox

Na zdjęciu zawartość lipcowego Boxa w całej okazałości:



You Might Also Like

6 komentarze

  1. Taki makaron to ja mogę wcinać codziennie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Krem kasztanowo - owocowy brzmi przecudownie ;)
    Dawno już nie jadłam makaronu z twarogiem, pamiętam że w podstawówce go nienawidziłam, a czasem był na obiad na stołówce, a potem, jak zaczęłam przyrządzać po swojemu, polubiłam ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pysznie to wygląda :) Narobiłaś mi strasznej ochoty na coś twarogowego :D
    Zapraszam:
    http://chrupacz-poranny.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

Follow me on FoodBlogs.com
JemyZdrowo.pl
FlyB - Kulinaria
blogi kulinarne
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
rondel
mytaste.pl
Blogger Babes are Sophisticated Bloggers Seeking Simple Solutions and Support
Przesiane.pl
Wzorowy Katalog
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Tasty Query - recipes search engine
Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów

SM

blogi o zdrowiu

Subskrybuj