wtorek, 26 kwietnia 2016

Rolmopsy śledziowe z ogórkiem i papryką

Rolmopsy- szybka przekąska z filetów śledziowych. Wystarczą dobre filety ze śledzia, ogórek, papryka, cebulka, szczypiorek oraz pomidorki.


Składniki:

  • 1 opakowanie filetów śledziowych z oliwkami i kaparami Seko,
  • 1 ogórek konserwowy,
  • 1 kawałek papryki konserwowej,
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku,
  • 1 mała cebula,
  • kilka pomidorków śliwkowych.

Przygotowanie: 

Filety odsączamy na ręczniku papierowym z oleju. Na każdym filecie kładziemy kawałek ogórka i papryki. Zawinięte filety układamy na posiekanym szczypiorku. Cebulkę kroimy w plasterki, a pomidorki przecinamy na pół. Posypujemy oliwkami i kaparami z zalewy.



2 komentarze:

  1. Bardzo lubię takie przekąski śledziowe:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ojej, ja sledzie chyba jadlam ostatnio... na Wigilie! :o zdecydowanie zbyt dawno ;P

    OdpowiedzUsuń