Dolina Pstrąga i Taurus zapraszają już w ten weekend czyli Tarnów i Rzeszów !

W najbliższy weekend zapraszam na warsztaty kulinarne w których będę miała przyjemność wziąć udział. 

 

dolina pstrąga

Info ze strony Organizatora

WARSZTATY Z BLOGERAMI KULINARNYMI!

Dnia 19.03.2016 od godz 15.00 w Karczmie Dolina Pstrąga w Machowej odbędą się warsztaty z blogerami kulinarnymi. W warsztatach weźmie udział szef kuchni Karczmy Dolina Pstrąga Janusz Flis oraz uczniowie Rzemieślniczej Zasadniczej Zawodowej Szkoły w Pilźnie wraz z panią dyrektor Anną Smołucha.

W godzinach przedpołudniowych pani Justyna Dziedzic zapozna blogerów z historią miasta i gminy Pilzno oraz pokaże główne zabytki: kościoły, muzea.
Blogerzy podzieleni zostaną na dwie lub cztery grupy w zależności od warunków.

Wszyscy będą przygotowywali te same potrawy, które wytypuje Szef kuchni Janusz Flis.

Na warsztaty zaproszone zostały władze lokalne, pracownicy gminy oraz mieszkańcy.

Na zakończenie odbędzie się degustacja potraw przygotowanych przez blogerów, szefa kuchni Karczmy Dolina Pstrąga oraz swojskich wędlin Taurusa.
Podczas warsztatów będzie miał miejsce konkurs dla uczniów Rzemieślniczej Zasadniczej Zawodowej Szkoły w Pilźnie. Uczniowie wykażą się znajomością wiedzy gastronomicznej.
Nagrody dla uczniów ufundował prezes Taurusa Stanisław Jarosz.

Informacja o Blogerach, którzy wezmą udział w warsztatach.

Joanna Krzewińska – Warszawa
Piotr Krzewiński – Warszawa
Joanna, wychowana w polskiej tradycji kulinarnej, na swoim blogu stara się ukazać całe bogactwo polskiej kuchni, w tym zapomniane a teraz powracające do łask warzywa i inne produkty: szparagi, jarmuż, pasternak, kaczki, gęsi, dziczyznę…
W cyklu „z biblioteczki królestwa garów” przedstawia przepisy z książek kulinarnych z początku XX wieku. Czasem trudno uwierzyć, że tak gotowano ponad 100 lat temu… ponieważ mogłyby spokojnie pojawić się na stołach nowoczesnych restauracji.
A skoro o jedzeniu to i o winie wypada coś wiedzieć. Wszak to nierozłączni partnerzy na stole, przynajmniej na świątecznym stole. A o winach pisze Piotr.

Iza Kulińska– Warszawa
Blog kulinarny „Smaczna Pyza” to miejsce gdzie umieszczane są przepisy i zdjęcia potraw jakie autorka przygotowała dla rodziny oraz przyjaciół. Taki kulinarny pamiętnik. Można tu też poczytać o pasji autorki, czyli poznawaniu i zbieraniu grzybów a także różnych kulinarnych warsztatach w jakich uczestniczy.

Anna Wlezień – Kraków

Bernadeta Jarnot-Manecka – Katowice
Ślązaczka i Zagłębianka w jednym. Gotuje, bo to jest coś, co sprawia, że życie nabiera barw. Największą radość sprawia jej, gdy córka po zjedzeniu całuje ją w policzek i mówi „Mami, to było pyszne”.

Joanna Komorowska – Wrocław
Zdrowy, smaczny blog z przepisami dla całej rodziny. Odważne połączenia składników, ale także tradycyjne dania w nowoczesnej odsłonie.

Janusz Stanisław Andrasz –Warszawa.
Janusz St. Andrasz prowadzi dwa blogi. Pierwszy z nich – Luzomania, poświęcony jest Portugalii a drugi Andrasz – kulinarnie, łączy najlepsze tradycje kulinarne Polski i Portugalii. Szczególną rolę w tym ostatnim blogu odgrywa kuchnia kresowa, do której autor bloga dzięki rodzinnym tradycjom, jest szczególnie przywiązany.

Ulla Ulcik Pałka – Kraków
Ulla opisuje to co dzieje się w jej kuchni. Gotuje dla rodziny i przyjaciół. Na blogu są też relacje z miejsc w których była.

A już  w niedzielę zapraszamy do Rzeszowa : 

rzeszow