"Budyń jaglany" polecałam Wam już przed Świętami jako zdrowe słodkie danie niezwierające ani glutenu, ani cukru, ani laktozy. Dziś wersja kokosowo-daktylowa... Moja ulubiona!
Składniki:
Składniki:
- 1 szkl. kaszy jaglanej
- 2 szkl. wody
- szczypta soli
- 3 łyżki miodu
- 1 banan
- 5 łyżek mleka kokosowego
- garść posiekanych daktyli
Sposób przygotowania:
Kaszę jaglaną wypłucz na sitku zimną wodą. Następnie zalej 2 szklankami wrzątku, dodaj szczyptę soli i gotuj 10 minut. Po tym czasie wyłącz ogień i pozostaw pod przykryciem na kolejne 10 minut. Dodaj banana, miód, mleko i daktyle. Wszystko zblenduj mikserem na gładką masę. Przełóż do salaterek. Podawaj na ciepło lub zimno.
Komentarze
Prześlij komentarz