Odrobina wakacyjnego słońca jesienią? Dlaczego nie?! :)
Sałatka o toskańskim rodowodzie przeniesie Was w cudownie letni czas. Mimo że lubię potrawy sezonowe, dobrze jest czasem powspominać... Tym razem słońce, wodę, ciepło... Wakacje!
Składniki:
Sałatka o toskańskim rodowodzie przeniesie Was w cudownie letni czas. Mimo że lubię potrawy sezonowe, dobrze jest czasem powspominać... Tym razem słońce, wodę, ciepło... Wakacje!
- 4 pomidory
- 3 kolorowe papryki
- 100 g oliwek czarnych
- 1 cukinia
- 500g makaronu penne
- pęczek koperku
- 6 łyżek oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
- 2 łyżki octu balsamicznego
Sposób przygotowania:
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie i wystudź. Warzywa oczyść. Cukinię i paprykę pokrój i podduś na 2 łyżkach oliwy przez około 5 minut. Pomidory pokrój w ósemki.
Makaron połącz z warzywami, pokrojonymi w plasterki oliwkami i posiekanym koperkiem.
Przygotuj sos: wymieszaj sól i pieprz z octem, a następnie powoli wlewaj oliwę cały czas mieszając. Sałatkę polej powstałym sosem.
Komentarze
Prześlij komentarz