Kategorie
- Mięsa
- Grill
- Zupy
- Dla dzieci
- Ciepłe dodatki do obiadu
- Dużo i do syta
- Dania bez mięsa
- Ryby i owoce morza
- Kluchy, pierogi & naleśniki
- Zapiekanki
- Makarony
- Pizze
- Przekąski i przystawki
- Domowe wędliny
- Sałatki i surówki
- Dietetyczne
- Sosy i dipy
- Napoje & koktajle
- Przetwory
- Ciasta i desery
- Święta i okazje
- Moim okiem
Sałatka z rukolą, pomidorkami i orzechami
Piątek, 2 października 2015do 30 min
Składniki:
- 3-4 liście sałaty lodowej
- garść rukoli
- 7-8 szt. pomidorków koktajlowych
- ¼ czerwonej cebuli.
- 10-12 szt. zielonych oliwek
- 2 łyżki orzechów włoskich
- 10-15 g ser feta
- 2 łyżki oliwa z oliwek
Lekka sałatka z pomidorkami i orzechami, której smak podkreślają oliwki,rukola i ser feta. Łatwa w przygotowaniu i pyszna, idealna na lekką kolacje.
Łatwe Tanie
Przygotowanie
1. Na płaskim talerzu układam porwane na mniejsze części liście sałaty lodowej, dodaje garść rukoli.
2. Pomidorki koktajlowe przecinam na pół i układam na sałacie.
3. Czerwoną cebulę cienko kroję i posypuje nią warzywa.
4. Teraz dodaję zielone oliwki i posypuje orzechami włoskimi, ja trochę rozkruszyłam je w moździeżu.
5. Ser feta kroję w kostkę, dodaję do sałaty i skrapiam całość oliwą z oliwek, ponieważ oliwki i ser sa słone to nie dodaję już soli.
czas przygotowania: 15 minut
Dodaj swój komentarz
Zaloguj się, aby skomentować przepis.
Komentarze (0)
Bądź pierwszą osobą, która podzieli się z nami swoją opinią.