ZUPA BOTWINKOWA

ZUPA BOTWINKOWA


Składniki:
- 2 pęczki botwiny
- 3 buraki
- 3 marchewki
- 2 pietruszki
- 3 duże ziemniaki
- 1 udko z kurczaka
- pęczek koperku
- 1 łyżeczka lubczyku
- 5 ziaren zioła angielskiego
- 4 ziarna owoców jałowca
- 6 ziaren pieprzu czarnego
- 2 kostki rosołowe
- 3 liście laurowe
- 3 łyżki kaszy manny
- 2 łyżki cukru

- przyprawa "Kucharek" do smaku
- jajka
- śmietana



Sposób przygotowania:
Do dużego garnka wkładamy kurczaka, umyte liście botwiny, obrane buraki, marchew, pietruszkę oraz ziemniaki. Dodajemy kostki rosołowe, lubczyk, zioło angielskie, owoce jałowca, pieprz czarny oraz liście laurowe. Całość zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Wyławiamy z naszej zupy liście botwiny, buraki, marchew oraz pietruszkę po czym dokładnie blendujemy. Ziemniaki wyciągamy z zupy i kroimy w kostkę. Nasze warzywa umieszczamy ponownie w zupie, dodajemy posiekany koperek, cukier oraz kaszę manną. Tak przygotowaną zupę podajemy z ugotowanym na twardo i posiekanym jajkiem z dodatkiem śmietany i gotowe. Smacznego :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Copyright 2014 @ MentorSmaku. Obsługiwane przez usługę Blogger.