środa, 29 lipca 2015

Nuggetsy rybne z dipem koperkowym!

Nuggetsy rybne to zdrowsza wersja powszechnie znanych nuggetsów z kurczaka. Ja swoje zrobiłam z dorsza, ale można wykorzystać każdą ulubioną rybę. A do tego lekki dip koperkowy. Proste danie na każdą okazje.

Składniki:
4 filety rybne
1 jajko
1 szkl. panierki panko
sól, pieprz
pieprz cytrynowy
olej





Składniki na dip koperkowy:
3 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżki majonezu
1/2 łyżeczki musztardy dijon
pół pęczka drobno posiekanego koperku
kilka kropel soku z cytryny
sól, pieprz

Wszystkie składniki na dip dokładnie łączymy. Rybę myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy na mniejsze kawałki, doprawiamy solą, pieprzem i pieprzem cytrynowym, odstawiamy na 10 minut.
Na głębszej patelni rozgrzewamy olej. Kawałki ryby obtaczamy w jajku, następnie w panierce i smażymy na złoty kolor. Danie można podawać z frytkami lub pieczonymi ziemniaczkami.





Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz