niedziela, 7 czerwca 2015
Nie znoszę wszelkiej maści fixów, kostek rosołowych i innych chemicznych dobrodziejstwo tak namiętnie wciskanych ludziom przez media. Zwłaszcza, że to wierutna bzdura, że nie da się przygotować czegoś smacznego i sycącego w takim czasie, w jakim miesza się fixy. Udowodnić? Oto najprostsze spaghetti, które nie zajmie Wam więcej czasu, niż jego fixowy odpowiednim, a nie dość, że jest o niebo smaczniejsze, to jeszcze nieporównywalnie zdrowsze! :)

SZYBKIE SPAGHETTI


Składniki:
- 500 gramów mięsa wieprzowo-wołowego
- 2 puszki pomidorów bez skórki
- 1 cebula
- 150 gramów sera żółtego
- olej
- zioła prowansalskie
- pieprz 
- sól

Przygotowanie:
Cebulę obieramy i siekamy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym oleju. Do szklistej cebuli dodajemy mięso w temperaturze pokojowej, które również podsmażamy. Dodajemy dwie puszki pomidorów bez skórki. Gotujemy przez chwilę i doprawiamy ziołami prowansalskimi, pieprzem i solą. Podajemy z makaronem (przygotowanie zgodne z przepisem na opakowaniu) i startym serem. Voila!


Smacznego i do napisania wkrótce! :)

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Każdy Twój komentarz mnie uszczęśliwi! A może masz jakieś pytania? ;)

Posmakowało już:

Akcja!

Lookam

Zbieram na jedzenie

Śledź