środa, 3 czerwca 2015

Grill- soczysty kurczak z warzywami.

Idealnie doprawiony i te delikatne w smaku zdrowe warzywka. Jestem pewna, że taka propozycja zachwyci każdego kto szuka jakiejś odmiany podczas grillowego sezonu.
Dla mnie klasyczna kiełbacha, karkówa i kaszanka już dawno nie jest upragnionym smakołykiem. Ciągle szukam nowych pomysłów i rozwiązań jak fajnie zjeść podczas imprezy w plenerze i nie narobić się przy tym długimi godzinami.
Jeśli masz tak samo- do dzieła!


Składniki:
  • pierś z kurczaka
  • batat
  • cukinia
  • fasolka szparagowa
  • papryka
  • zielone szparagi
  • pomysł na ....kurczaka z czosnkiem i ziołami 
  • olej rzepakowy
Sposób przygotowania:
Batata umyj, obierz i pokrój w paski lub kosteczkę. Dodaj cukinię, fasolkę, paprykę i szparagi. Całość umieść w woreczku ( w zestawi z pomysłem na). Woreczek zamknij i umieść na tacce aluminiowej na grillu.
Kurczaka zamarynuj przez min. 10 minut w przyprawach z kapką oleju.
Czas grillowania zależy od rodzaju grilla. Danie będzie gotowe, gdy kurczak będzie złoty a warzywa miękkie. Podawaj na gorąco z ulubionym sosem lub bez.




Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz