Kategorie
- Mięsa
- Grill
- Zupy
- Dla dzieci
- Ciepłe dodatki do obiadu
- Dużo i do syta
- Dania bez mięsa
- Ryby i owoce morza
- Kluchy, pierogi & naleśniki
- Zapiekanki
- Makarony
- Pizze
- Przekąski i przystawki
- Domowe wędliny
- Sałatki i surówki
- Dietetyczne
- Sosy i dipy
- Napoje & koktajle
- Przetwory
- Ciasta i desery
- Święta i okazje
- Moim okiem
Sałatka z hiszpańską kiełbasą, serem i oliwkami
Poniedziałek, 1 czerwca 2015do 30 min
Składniki:
- 3 liście sałaty lodowej
- 4-5 pomidorków koktajlowych
- 1/8 czerwonej cebuli
- 7-8 oliwek z zalewy
- ¼ małego avocado
- 5-6 plasterków hiszpańskiej kiełbasy np. chorizo
- 5-6 plastrów owczego sera dojrzewającego
- Dresing
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 4-5 łyżek soku z pomarańczy
- sól do smaku
Sałatka z hiszpańską kiełbasą, dojrzewającym serem owczym i oliwkami to propozycja na lekką, aromatyczną kolację. Smak sałatki podkreśla dresing, który przygotowałam na bazie soku ze świeżej pomarańczy.
Łatwe Tanie
Przygotowanie
1. Na talerzu układam porwane na mniejsze kawałki liście sałaty lodowej.
2. Czerwoną cebulę kroję w cienkie pół plasterki i posypuje nią sałatę.
3. Pomidorki koktajlowe przecinam na pól i układam na sałacie.
4. Avocado kroję w na mniejsze kawałki, dodaję na talerz.
5. Na sałatę kładę też oliwki, złożone na pół plasterki kiełbasy chorizo i kawałki sera.
6. Przygotowuje dresing: do miseczki wlewam oliwę, wciskam sok z pomarańczy, dodaję sól i mieszam.
7. Sałatkę polewam dresingiem tuż przed podaniem.
Świetnie smakuje z kawałkiem świeżej bagietki.
czas przygotowania: 15 minut
Dodaj swój komentarz
Zaloguj się, aby skomentować przepis.
Komentarze (0)
Bądź pierwszą osobą, która podzieli się z nami swoją opinią.