czwartek, 28 maja 2015
Nie dajcie się zwieść pozorom. Chilli nie sprawi wcale, że Wasze kubki smakowe zaczną płakać, a jedynie doda całości nieco wyrazu - lekką nutę odmienności.

OGÓRKI MAŁOSOLNE Z CHILLI


Składniki:
- około 1 kilograma ogórków
- 2 litry wody
- 4 łyżki soli
- pęczek kopru
- 3 ząbki czosnku
- 1-2 suszone papryczki chilli
- kawałek chrzanu

Przygotowanie:
Ogórki myjemy. Wkładamy je do słoika naprzemiennie z łyżką kopru, słupkiem chrzanu i połówką obranego czosnku (gdzieś w połowie układamy chilli), aż do chwili gdy zabraknie w słoiku miejsca, bądź skończą się nam składniki. Zalewamy roztworem wody i soli. Zamykamy. Voila!


Smacznego i do napisania wkrótce! :)

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Każdy Twój komentarz mnie uszczęśliwi! A może masz jakieś pytania? ;)

Posmakowało już:

Akcja!

Lookam

Zbieram na jedzenie

Śledź