Ostatnio polubiłam faszerowane warzywa i coraz więcej ich robię :)
tym razem na patelni :)
Składniki (1 porcja):
~długa papryka
~jajko
~100g sera feta
~pół cebuli
~5 oliwek
~8 kaparów
~30g kukurydzy
~pół ogórka kiszonego
~ew. pomidor
~pól chili
~sól, pieprz, bazylia
~dodatkowo kolba kukurydzy
Wykonanie:
Paprykę dokładnie myjemy odcinamy główkę i oczyszczamy.
Warzywa kroimy w kostkę, fetę rozgniatamy widelcem i mieszamy
wszystko razem z jajkiem i przyprawami.
Masą serową uzupełniamy paprykę.
Na patelni smażymy z dwóch stron (pod przykryciem)
ok 3-4 minut
Może być na łyżce tłuszczu.
W garnku zagotować wodę dodać łyżeczkę cukru
i gotować kukurydzę przez 5 minut-wyjąć i posolić :)
Uwielbiam faszerowane warzywa. Mogłabym je jeść cały rok :-)
OdpowiedzUsuńBardzo fajna przekąska :)
OdpowiedzUsuńO, coś innego - na ogół widuję papryki faszerowane mięsem a tu ciekawa odmiana. Muszę wreszcie sama wypróbować
OdpowiedzUsuńbardzo lubię tak przygotowane warzywa :)
OdpowiedzUsuńWygląda świetnie :) zjadłabym taką z chęcią :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam faszerowaną paprykę :) Świetny przepis
OdpowiedzUsuńSuper! Papryka i danie. :)
OdpowiedzUsuńPiękne się to prezentuje, a na kukurydzę narobiłaś mi straszną ochotę :)
OdpowiedzUsuńPapryczki chili nigdy nie nadziewałam :)
OdpowiedzUsuń