Dietetyczna przekąska- alternatywa dla tłustych chipsów
Jedyne co potrzeba to dowolna ilość batatów,
ze względu na to że będą cieniutkie wystarczy jeden średni :)
dodatkowo szczypta soli i pieprzu
Batata możemy obrać, następnie za pomocą obieraczki do warzyw
robić plastry chipsów i układać na papierze do pieczenia
tak aby się nie stykały ze sobą, oprószyć solą i pieprzem
i wstawić do rozgrzanego piekarnika z termoobiegiem do 180 stopni.
Ja miałam bardzo cieniutko pokrojone
dlatego wystarczyło 5 minutek.
Wyjmujemy aż lekko zmienią kolor i zaczną się zawijać
Super pomysł. Bataty bardzo lubię :-)
OdpowiedzUsuńSmacznie, zdrowo i kolorowo! dla mnie bomba
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
www.kornikwkuchni.blogspot.com
takie chipsy to wspaniała przekąska!
OdpowiedzUsuńmuszę kupić bataty
OdpowiedzUsuńApetyczne! Świetna przekąska :)
OdpowiedzUsuńo, a ja właśnie wczoraj piekłam bataty (: czipsy też bardzo chętnie wypróbuję
OdpowiedzUsuńFajna, zdrowa wersja chipsów, robiłem kiedyś, ale jabłkowe :)
OdpowiedzUsuńsuper pomysł na chipsy :)
OdpowiedzUsuńfajne zdrowe chipsy :)
OdpowiedzUsuńMniam. Uwielbiam frytki z batatów. Są pyszne :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
http://fit-healthylife.blogspot.com/
Świetny pomysł na chipsy, bardzo mi się podoba, może za niedługo wypróbuję ten przepis :)
OdpowiedzUsuń