Przy okazji testowania multicookera firmy Redmond, sprawdzam także możliwości innego sprzętu tejże firmy, a mianowicie blendera RHB-2915-E. Postanowiłem sprawdzić jak poradzi sobie z przygotowaniem mojego codziennego śniadania, czyli koktajlu owocowo-warzywnego. Zadanie niezbyt skomplikowane, postanowiłem więc je nieco utrudnić dodając zamarznięty, lekko tylko rozmrożony szpinak i takie same kawałki banana. Muszę przyznać, że blender zdał egzamin i po krótkiej chwili, miałem gładki i smaczny koktajl.
przepis na koktajl ze szpinakiem, bananem i ananasem
składniki:
- 100 g mrożonego szpinaku
- 1 banan
- 5 krążków ananasa
- woda
przygotowanie:
- Używałem mrożonego banana (pokrojonego przez mrożeniem w kawałki) i takiego samego szpinaku, więc wyjąłem je z zamrażalnika jakieś 20 minut wcześniej. Można włożyć je na chwilkę do mikrofali.
- Szpinak, banana i ananasa wkładamy do miski. Dołączony do urządzenia kielich był dla mnie za mały.
- Dodajemy ok 50-100 ml wody i miksujemy do uzyskania pożądanej konsystencji.
- W razie potrzeby dodajemy więcej wody.
Smacznego!