Lekkie śniadanie z dawką witamin - wafle ryżowe Good Food


  Wiosna już zawitała, nie tylko ta kalendarzowa ale również u mnie na talerzu. Lekkie, smaczne i kolorowe śniadanie - tak właśnie rozpoczęłam dzisiejszy dzień. Długi dzień przede mną ale lubię poświęcić parę minut dla siebie - 20 minutowy spacer po lesie i organizm od razu lepiej funkcjonuje.  Wafle Good Food są nie tylko smaczną przekąską, którą zawsze mam przy sobie jak tylko chwyta mnie głód, ale również doskonałą alternatywą pieczywa. Wafle nie zawierają glutenu ponieważ w 100% są z pełnoziarnistego brązowego ryżu - dlatego jak najbardziej wskazane dla alergików. Wiecie ile kalorii ma jeden  wafel? tylko 16 kcal






Porcja dla 2 osób
Czas przygotowania 10 minut



Składniki:

  • wafle ryżowe extra cienkie Good Food
  • 2 jajka
  • kilka plastrów sera
  • 1 mały pomidor
  • 3 rzodkiewki
  • sałata (kilka listków)
  • szczypiorek
  • sól i pieprz świeżo zmielony
dodatkowo:
  • świeżo wyciskany sok z marchwi













Przygotowanie:
  • Jajka gotujemy na twardo ok 6 minut
  • Sałatę płuczemy i rwiemy na małe kawałki
  • Pomidor i rzodkiewki kroimy w plasterki
  • Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w plasterki
  • Wszystkie składniki układamy na waflach extra cienkich
  • Posypujemy solą, pieprzem świeżo zmielonym oraz szczypiorkiem










Smacznego! :)

2 komentarze:

Będzie mi miło jak pozostawisz komentarz :)