Napój bazyliowy

Lubicie sok z grejpfrutów? Ja tak. Wiem, że wielu z Was nie przepada za jego cierpkością. Ze śniadaniowych warsztatów z Akademią Smaku Bosch przywiozłam przepis na napój, który można serwować i na ciepło i na zimno.  Napój, którego bazą jest sok grejpfrutowy... Cudo :)



Składniki:

  • 1 litr wody
  • 2 łyżeczki cukru trzcinowego
  • 2 łyżki suszonej bazylii
  • listki świeżej bazylii
  • sok wyciśnięty z 2 grejpfrutów
  • miód do smaku
Sposób przygotowania:

Zagotuj wodę, dodaj cukier, suszoną bazylię, kilka kropli zimnej wody i świeżą bazylię. Gotuj 5 minut. Pozostaw pod przykryciem 10 minut.
Dodaj sok z grejpfrutów. Możesz dosłodzić miodem do smaku.



Komentarze