W 100 % wegańska przypadnie do gustu poszukiwaczom niebanalnych połączeń smakowych. Przepyszne parówki sojowe Chili idalenie komponują się z resztą składników.
Polecam!
Składniki:
opakowanie parówek sojowych CHILI Polsoja,
245 g suchej fasolki ,,Biały Jaś",
2-3 łyżki koncentratu pomidorowego,
2-4 duże pomidory,
papryka czerwona,
sól,
pieprz,
2 cebule,
olej kokosowy,
3 liście laurowe,
ząbek czosnku,
papryczka chili,
3 ziarna ziela angielskiego,
suszony majeranek
Wykonanie:
Fasole namoczyć na noc.
Następnego dnia podgotować ok. 2 godzin (nie dodawałam soli do wody).
Cebulę, paprykę oraz chili posiekać.
W czasie, gdy zaczyna mięknąć na rozgrzaną patelnię wlać 2 łyżki oleju kokosowego, podsmażyć cebulę, paprykę i drobno pokrojony czosnek.
Pomidory pokroić, dodać do reszty, zaraz po nich pokrojone parówki sojowe Chili.
Po ok. godzinie i 45 minutach gotowania fasoli dodać ją do reszty składników (można dodać ciut wody), doprawić pieprzem, solą i majerankiem. Wlać koncentrat pomidorowy, liście laurowe oraz ziele angielskie. Przykryć i podgotować razem ok. 15 minut.
Idealnie smakuje na ciepło, z kromką świeżego chleba.
Smacznego!
i jak zwykle zachęcam do polajkowania Torta della Figlia na facebooku: