czwartek, 17 kwietnia 2014

Jajka faszerowane wędzonym łososiem i chrzanem

Prosty przepis na jajka faszerowane wędzonym łososiem, szczypiorkiem i chrzanem. Pysznie smakują z chrupiącymi grzankami polanymi oliwą, chociaż ja najbardziej je lubię bez dodatków. Polecam!





4 jajka (średniej wielkości)
100 g wędzonego łososia
2-3 łyżeczki chrzanu ze słoiczka
1 łyżka majonezu
pół pęczka szczypiorku
sól i pieprz do smaku


  • Jajka wstaw do zimnej wody, zagotuj i odstaw w przykrytym rondelku na 8 minut. Ostudź pod zimną wodą. Ostrym nożem energicznie przetnij je na połówki. Łyżeczką delikatnie wydrąż białko i żółtko, posiekaj i przełóż do miseczki.
  • Łososia rozgnieć widelcem, dodaj do niego jajka, posiekany szczypiorek, chrzan, majonez. Całość wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem i ponownie wymieszaj.
  • Przygotowaną pastę przełóż do wydrążonych skorupek. Ułóż na półmisku.

Smacznego!

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz