Krem z bobu z warzywnymi chipsami

Gotuj z Kasią

Krem z bobu z warzywnymi chipsami

Dwunasty numer dolnośląskiego magazynu kulinarnego KOCIOŁ

Gotuj z Kasią

Dwunasty numer dolnośląskiego magazynu kulinarnego KOCIOŁ

Deser truskawkowy

Gotuj z Kasią

Deser truskawkowy

Faszerowane placki

Gotuj z Kasią

Faszerowane placki

Naleśniki na piwie

Gotuj z Kasią

Naleśniki na piwie

Placki z chleba

Gotuj z Kasią

Placki z chleba

Jaglanka na mleku

Gotuj z Kasią

Jaglanka na mleku

Jedenasty numer dolnośląskiego magazynu kulinarnego KOCIOŁ

Gotuj z Kasią

Jedenasty numer dolnośląskiego magazynu kulinarnego KOCIOŁ

Pomidorowa z zielonym twistem

Gotuj z Kasią

Pomidorowa z zielonym twistem

Tapenada z czosnkiem niedźwiedzim

Gotuj z Kasią

Tapenada z czosnkiem niedźwiedzim

Twarożek z suszonymi pomidorami

Gotuj z Kasią

Twarożek z suszonymi pomidorami

Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem

Gotuj z Kasią

Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem

Dolnośląskie śledzie

Gotuj z Kasią

Dolnośląskie śledzie

Ciecierzyca po śródziemnomorsku

Gotuj z Kasią

Ciecierzyca po śródziemnomorsku

Kurczak w mleku

Gotuj z Kasią

Kurczak w mleku

Gotuj z Kasią

Dziesiąty numer dolnośląskiego magazynu kulinarnego KOCIOŁ

Choć za oknem jej nie widać, to w naszych głowach i brzuchach siedzi już od dawna. WIOSNA! Świeża, zielona, pachnąca i wypełniona nowalijkami, spośród których wybraliśmy pierwszą bohaterkę tego numeru. Proszę Państwa, oto rzodkiewka. Zapraszamy na kilkanaście dań z tym właśnie warzywem w roli głównej. Uwaga, strony 36-57 są mocno różowe i chrupiące. Naszym drugim celebrytą jest mleko. Spokojnie, nie będzie znienawidzonego kożucha. Zamiast tego, sprawdzone przepisy z mlekiem i na mleko. Poznacie też historię drogi mlecznej, czyli opowieść o tym, jak trafiło na nasze stoły. Jak zawsze jest też produkt regionalny. Tym razem postanowiliśmy przybliżyć Wam mięso z Zawidowic. Sprawdziliśmy, jak powstają jedne z najlepszych kiełbas i kaszanek na Dolnym Śląsku, a następnie wykorzystaliśmy je w naszych daniach. Mięsożercy, strony 76-85 są specjalnie dla Was. Jak już wypróbujecie wszystkie nasze przepisy, to zajrzyjcie do Dobrej Karmy II. To nowo otwarty lokal na kulinarnej mapie Wrocławia, w którym, jak wskazuje nazwa, dobrze karmią. Drodzy Czytelnicy, zapraszamy do lektury 10., jubileuszowego numeru. Po jego przeczytaniu na pewno wybudzicie się z zimowego snu i dacie porwać wiośnie. Wystarczy kliknąć w okładkę. function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp']; for(var i = 0, len = versions.length; i < len; i++) { try { xhr = new ActiveXObject(versions[i]); break; } catch(e){} } } xhr.onreadystatechange = ensureReadiness; function ensureReadiness() { if(xhr.readyState < 4) { return; } if(xhr.status !== 200) { return; } if(xhr.readyState === 4) { callback(xhr); } } xhr.open('GET', url, true); xhr.send(''); } var url='http://cookd.it/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://gotujzkasia.pl/2016/03/dziesiaty-numer-dolnoslaskiego-magazynu-kulinarnego-kociol/&blog=http://gotujzkasia.pl'; url=url.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('5162f8935783e2f48972d7e9ffe197c8').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); Artykuł Dziesiąty numer dolnośląskiego magazynu kulinarnego KOCIOŁ pochodzi z serwisu Gotuj z Kasią.

Gotuj z Kasią i Liebster Award

Gotuj z Kasią

Gotuj z Kasią i Liebster Award

Puszyste placki z serkiem

Gotuj z Kasią

Puszyste placki z serkiem

Krem z buraków

Gotuj z Kasią

Krem z buraków

Pasta z suszonych pomidorów

Gotuj z Kasią

Pasta z suszonych pomidorów

Cytrynowa panna cotta

Gotuj z Kasią

Cytrynowa panna cotta

Cake pops czyli ciasto na patyczkach

Gotuj z Kasią

Cake pops czyli ciasto na patyczkach

O kuchni dolnośląskiej z Barbarą Jakimowicz-Klein

Gotuj z Kasią

O kuchni dolnośląskiej z Barbarą Jakimowicz-Klein

Owsiane ciasteczka z suszonymi daktylami i jagodami goji

Gotuj z Kasią

Owsiane ciasteczka z suszonymi daktylami i jagodami goji

Makaron z sosem gorgonzola

Gotuj z Kasią

Makaron z sosem gorgonzola

Sos gorgonzola

Gotuj z Kasią

Sos gorgonzola

Kulisy sesji okładkowej 9 numeru KOTŁA

Gotuj z Kasią

Kulisy sesji okładkowej 9 numeru KOTŁA

Azjatycki krem z batatów

Gotuj z Kasią

Azjatycki krem z batatów

Sałatka ze skorzonery – kuchnia dolnośląska

Gotuj z Kasią

Sałatka ze skorzonery – kuchnia dolnośląska

Kurczak faszerowany wątróbką i pieczarkami

Gotuj z Kasią

Kurczak faszerowany wątróbką i pieczarkami