Mój kulinarny pamiętnik Bagietki czosnkowe Dzisiaj powrót to do przeszłości, czyli do starych zdjęć i przepisów dawno przeze mnie zrobionych. Czy zdarza się wam w sklepach kupować gotowe bagietki czosnkowe? Pewnie tak... a czy próbowaliście zrobić takie bagietki sami w domu? Pewnie nie... a przecież to prosta rzecz, którą z łatwością przygotujecie na kolacje dla całej rodziny i będzie to tańsza wersja niż te kupne. Wystarczy kawałek bułki, masło czosnkowe i piekarnik. Zapraszam. Czytaj więcej »
Mój kulinarny pamiętnik Retrowarzywa, czyli mężczyźni wracają do korzeni Z wielką przyjemnością chciałam Wam przedstawić nową, świetną książkę kulinarną „Retrowarzywa” autorstwa moich kolegów, blogerów kulinarnych – Pawła Łukasika i Grzegorza Targosza – prowadzących blog Gotowanie z pasją. Czytaj więcej »
Mój kulinarny pamiętnik Semifreddo truskawkowe Wracam do przepisów z dalekiej przeszłości. Dlatego też nie zdziwcie się zdjęciom, które odbiegają od tych obecnych. Ten przepis zrobiłam w 2010r. Nabyłam wtedy truskawki, ale niestety okazały się być mało słodkie. Więc zrobiłam deser lodowy semifreddo z musem truskawkowym. Bazą był przepis z "Mojego gotowania" z lipca 2010.Czytaj więcej »