Zajadam Burgery bez mięsa? W kolejnym vlogu zapraszam na relację z warsztatów kuchni wegetariańskiej, które poprowadziłem wczoraj w Akademii Smaku. Na warsztatach przygotowaliśmy między innymi... zobacz ›
Zajadam Warsztaty – Sztuka Fermentacji Kiszenie to stara metoda konserwacji żywności głęboko zakorzeniona w polskiej tradycji kulinarnej. Kiszonki takie jak ogórki czy kapusta należą przecież... zobacz ›
Zajadam Sałatka z grillowanymi warzywami Do grillowania nadaje się większość warzyw. Do przygotowania kolorowej sałatki wybieram bakłażana, zielone szparagi, cebulę i pomidory. Grillowane warzywa mają wyrazisty... zobacz ›
Zajadam Chłodnik z botwiny na mleku kokosowym Chłodnik to pozycja obowiązkowa w letnim menu. W naszej rodzimej kuchni najbardziej znany jest chłodnik litewski. Dziś mam dla Was... zobacz ›