Zajadam

Burgery bez mięsa?

W kolejnym vlogu zapraszam na relację z warsztatów kuchni wegetariańskiej, które poprowadziłem wczoraj w Akademii Smaku. Na warsztatach przygotowaliśmy między innymi... zobacz ›

Lassi z wodą różaną

Zajadam

Lassi z wodą różaną

Muffinki ze szpinakiem

Zajadam

Muffinki ze szpinakiem

Ekologiczna kostka rosołowa

Zajadam

Ekologiczna kostka rosołowa

Pasta z bobu i japońskiego miso

Zajadam

Pasta z bobu i japońskiego miso

Pesto z liści marchewki

Zajadam

Pesto z liści marchewki

Mango lassi

Zajadam

Mango lassi

Zajadam

Warsztaty – Sztuka Fermentacji

Kiszenie to stara metoda konserwacji żywności głęboko zakorzeniona w polskiej tradycji kulinarnej. Kiszonki takie jak ogórki czy kapusta należą przecież... zobacz ›

Mleko kokosowe

Zajadam

Mleko kokosowe

Karmelizowana marchewka

Zajadam

Karmelizowana marchewka

Sos tzatziki

Zajadam

Sos tzatziki

Tarator – chłodnik bułgarski

Zajadam

Tarator – chłodnik bułgarski

Pasta z bakłażana

Zajadam

Pasta z bakłażana

Ocet truskawkowy

Zajadam

Ocet truskawkowy

Dżem truskawkowy z kwiatami czarnego bzu

Zajadam

Dżem truskawkowy z kwiatami czarnego bzu

Kokosowy pudding chia z trskawkami

Zajadam

Kokosowy pudding chia z trskawkami

Pierogi z truskawkami

Zajadam

Pierogi z truskawkami

Piklowane warzywa

Zajadam

Piklowane warzywa

Kolorowe grillowanie z Kasztelanem

Zajadam

Kolorowe grillowanie z Kasztelanem

Pikle z ogórków

Zajadam

Pikle z ogórków

Jajecznica z pomidorem, awokado i chili

Zajadam

Jajecznica z pomidorem, awokado i chili

Deser z mango i jagód

Zajadam

Deser z mango i jagód

Grillowane szparagi z cytryną, chili i miętą

Zajadam

Grillowane szparagi z cytryną, chili i miętą

Zajadam

Sałatka z grillowanymi warzywami

Do grillowania nadaje się większość warzyw. Do przygotowania kolorowej sałatki wybieram bakłażana, zielone szparagi, cebulę i pomidory. Grillowane warzywa mają wyrazisty... zobacz ›

Wakacje na Malcie: Targ rybny w Marsaxlokk

Zajadam

Wakacje na Malcie: Targ rybny w Marsaxlokk

Grillowana kukurydza

Zajadam

Grillowana kukurydza

Zajadam

Chłodnik z botwiny na mleku kokosowym

Chłodnik to pozycja obowiązkowa w letnim menu. W naszej rodzimej kuchni najbardziej znany jest chłodnik litewski. Dziś mam dla Was... zobacz ›

Szparagi z jajkiem w koszulce i sosem holenderskim

Zajadam

Szparagi z jajkiem w koszulce i sosem holenderskim

Sos holenderski

Zajadam

Sos holenderski

Domowe bajgle

Zajadam

Domowe bajgle