Śniadanie u Basi
Domowy rollo-kebab z kurczakiem i kolorowymi warzywami
Na pomysł zrobienia takiego kebaba wpadła moja szwagierka i gdy go tylko spróbowałam, to od razu wiedziałam, że muszę Wam przekazać ten przepis. Rewelacja! Poza tym jest to idealne danie dla niespodziewanych gości, gdy akurat dysponujecie gotowymi polędwiczkami czy "resztką" kurczaka z obiadu ;-)Na jedna porcję:1 tortilla 30 cm Fanexmajonez sałatkowy Fanexketchup nr VII Fanex2 polędwiczki z kurczaka w panierce (można kupić w biedronce lub zrobić wg tego przepisu)3-4 listki sałaty4-5 pomidorków koktajlowych1 zielony ogórek1/2 małej fioletowej cebuli1 łyżka cebulki prażonej FanexTortillę i kurczaka podgrzewamy. Pomidorki kroimy w ćwiartki, a cebulę i ogórka w kostkę. Połowę tortilli smarujemy majonezem, a następnie ketchupem. Za pomocą wypukłej strony łyżki łączymy majonez z ketchupem w jeden sos. Na środek posmarowanej części tortilli nakładamy sałatę, pokrojonego w paseczki kurczaka oraz warzywa. Całość posypujemy prażoną cebulką i zwijamy – najpierw składamy dolną część, a następnie prawą i lewą.