Pieczarki faszerowane pasztetem na gniazdkach szpinakowo-makaronowych

Domowa Cukiernia Ewy

Pieczarki faszerowane pasztetem na gniazdkach szpinakowo-makaronowych

Danie, które smakuje jeszcze lepiej niż wygląda. Może wydaję się skomplikowane, ale robi się je niemal błyskawicznie. Całość wspaniale komponuje się ze sobą. Pieczarki faszerowane pasztetem, zapiekane pod serową kołderką, podawane na makaronowych gniazdkach i szpinak... Niebo w buzi. Polecam, bo warto spróbować ;) Ps. Zajrzyjcie - http://profi.com.pl/   Składniki: 1 opakowanie pasztetu Wielkopolskiego drobiowego z czosnkiem PROFI 10 świeżych, dużych pieczarek 75 g żółtego sera 1 łyżka oleju kokosowego 2 ząbki czosnku 300 g świeżego szpinaku 250 g makaronu wstążki sól, pieprz   Pieczarki umyć, wyciąć ogonki i część miąższu. Do każdej pieczarki nałożyć około 1,5 łyżeczki pasztetu, wierzch posypać tartym, żółtym serem. Zapiec w piekarniku przez około 15 minut w temperaturze 200 stopni. Ogonki pieczarek i czosnek drobno posiekać, podsmażyć na oleju kokosowym, do zarumienienia. Pod koniec smażenia dodać rozdrobniony szpinak, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Makaron ugotować w osolonej wodzie,odcedzić.  Na talerze wyłożyć makaronowe gniazdka, na każdym położyć 1 łyżkę szpinaku i zapieczoną z pasztetem pieczarkę. Oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego :)     Przepis dodaję do akcji:    

Ciasto bajeczne

Domowa Cukiernia Ewy

Ciasto bajeczne

Koktajl jagodowy ze szpinakiem

Domowa Cukiernia Ewy

Koktajl jagodowy ze szpinakiem

Sorbet mango brzoskwinia

Domowa Cukiernia Ewy

Sorbet mango brzoskwinia

Torcik szwardzwaldzki

Domowa Cukiernia Ewy

Torcik szwardzwaldzki

Klasyczne połączenie czekolady i wiśni z kremem śmietankowym :) Może na wyrost nazwane torcikiem szwardzwaldzkim, ale jakoś ta nazwa pasuje mi do tego wypieku ;) Ciasto jest miękkie i delikatne. Galaretka z wiśni świetnie przełamuje słodki smak ciasta i kremu. Całość smakuje cudownie, warto się skusić na to ciacho, polecam! Powoli szykuje się do urządzania mieszkania, niby jeszcze długa droga do końca budowy, ale już coraz śmielej przeglądam katalogi wnętrzarskie czy strony internetowe. Ostatnio natrafiłam na https://www.bellodecor.com.pl/ i przepadłam! Czego tam nie ma... Porcelana najwyższej jakości, piękne zestawy, już wyobrażam sobie jak wyglądałyby w mojej jadalni, w odrestaurowanym kredensie... Seria Clara Gold skradła moje serce, zobaczcie sami, może i Wam coś wpadnie w oko? ;)   Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :)   Składniki na ciasto: 125 ml mleka 50 g gorzkiej czekolady 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 jajko 2/3 szklanki cukru 1/4 szklanki oleju 125 ml śmietany 12% 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego   Galaretka wiśniowa: 300 g mrożonych wiśni 1 galaretka wiśniowa 250 ml wrzącej wody   Krem śmietankowy: 500 g mascarpone 250 ml śmietany 30% 3-4 łyżki cukru pudru   Galaretka wiśniowa - owoce rozmrozić, krótko zblendować, odłożyć. Galaretkę rozpuścić w 250 ml wrzącej wody, odstawić do wystudzenia. Zimną, ale płynną galaretką połączyć z wiśniami, odstawić do stężenia. Ciasto - Mleko podgrzać, do gorącego dodać połamaną czekoladę, wymieszać do rozpuszczenia i wystudzić. Jajko utrzeć z cukrem na jasną, puszystą masę, wlać olej, śmietanę, ekstrakt i wystudzone mleko z czekoladą, zmiksować, tylko do połączenia składników.  Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, sodą i kakao, dodać do masy, delikatnie wymieszać, najlepiej drewnianą łyżką.  Dno formy o wymiarach 23 x 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto, wyrównać. Piec w temperaturze 160 stopni przez około 35 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić i przekroić na 2 części, można zostawić okruchy do dekoracji ciasta. Pierwszy blat ciasta ponownie przełożyć do blaszki, wyłożyć tężejącą galaretkę, przykryć drugim blatem i schłodzić w lodówce do całkowitego stężenia. Przygotować krem. Krem śmietankowy - kremówkę ubić na sztywno z zagęstnikiem i cukrem pudrem, i mascarpone,  wyłożyć go na drugi blat ciasta, wyrównać, udekorować okruchami ciasta. Schłodzić w lodówce. Smacznego :)

Izaura

Domowa Cukiernia Ewy

Izaura

Ciasto, które kiedyś mogliście już zobaczyć na blogu, ale jest tak pyszne, że postanowiłam przypomnieć Wam ten przepis :) To ulubione ciasto mojego brata, dlatego często gości w naszym domu. Przepis ze starego zeszytu mamy, tam zawsze znajduje coś pysznego ;) Izaura to sernik zatopiony w czekoladowym cieście z dużą ilością polewy... Pychotka! Polecam :) Ps. Jeśli ktoś szuka mieszkania w stolicy, polecam deweloper warszawa  :)     Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :)   Składniki na ciasto i polewę: 1,5 szklanki mąki 1,5 szklanki cukru 3 łyżki kakao 250 g margaryny 3 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżeczki cukru waniliowego 2 jajka 5 łyżek wody   Margarynę, cukier, kakao, wodę i cukier waniliowy gotować około 5-8 minut, do momentu rozpuszczenia się cukrów. Odstawić do wystudzenia. Żółtka oddzielić od białek. Do zimnej masy dodać 2 żółtka i wymieszać na jednolitą masę. Odlać 0,5 szklanki masy, będzie potrzebna na polewę.  Białka ubić na sztywną pianę. Do reszty masy dodać mąkę, proszę do pieczenia i pianę z białek, wymieszać i przelać do formy, wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić. Masa serowa: 500 g twarogu w kostce 1 jajko 3/4 szklanki cukru 100 g masła w temperaturze pokojowej wiórki kokosowe   Twaróg, jajko, cukier i masło utrzeć na gładką i jednolitą masę, wyłożyć na masę ( ja robię kleksy łyżką stołową). Piec około 45-50 minut w temperaturze 200 stopni. Gorące ciasto polać, odlaną wcześniej, polewą i posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego :)  

Chleb zmieniający życie

Domowa Cukiernia Ewy

Chleb zmieniający życie

Ciasto Kinder Country

Domowa Cukiernia Ewy

Ciasto Kinder Country

Ciasto, które od dłuższego czasu robi furorę w sieci, od dawna miałam ochotę je zrobić i wreszcie nadarzyła się ku temu okazja ;) No cóż, mogę żałować tylko, że tak późno się zdecydowałam, bo ciasto jest przepyszne! Delikatne, niezbyt różni się od smaku oryginalnego batonika, szybkie i bez pieczenia ;) Polecam, najlepszą rekomendacją niech będzie to, iż cała blaszka zniknęła na jednej imprezie, pycha! :)   Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :)   Składniki: 350 ml śmietany 30% 250 g mascarpone 200 g herbatników 2 białe czekolady 1 mleczna czekolada 1 gorzka czekolada płatki śniadaniowe Nestle Kangus lub inne (pszenica w miodzie)   Białe czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej, odłożyć do wystudzenia.  200 ml kremówki ubić na sztywno, dodać mascarpone, zmiksować. Ciągle miksując, do masy śmietanowej stopniowo wlewać wystudzoną, płynną czekoladę. Dodać 2-3 szklanki płatków śniadaniowych i delikatnie wymieszać łyżką. Mleczną i gorzką czekoladę także rozpuścić w kąpieli wodnej, odstawić. 150 ml kremówki ubić na sztywno, dodać wystudzoną, płynną czekoladę, dokładnie połączyć. Dno tortownicy o średnicy 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia, na dnie ciasno ułożyć pierwszą warstwę herbatników, wyłożyć jasną masę, wyrównać. Ułożyć kolejną warstwę herbatników, przykryć ciemnym kremem, wyrównać. Wierzch udekorować pszenicą. Schłodzić w lodówce. Smacznego :)  

Ciasto czekoladowe z cukinią

Domowa Cukiernia Ewy

Ciasto czekoladowe z cukinią

Malinowa pianka

Domowa Cukiernia Ewy

Malinowa pianka

Lekkie, orzeźwiające ciasto z wyczuwalną nutką kwaskowatych malin. U mnie na biszkopcie, można je jednak zrobić na gotowych biszkopcikach, wtedy nie trzeba włączać piekarnika, co przy tych upałach ma swoje plusy ;) Dla wielbicieli malin i nie tylko, polecam, bo smakuje naprawdę fajnie :)   Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :)   Składniki na ciasto: 3 jajka 1/3 szklanki cukru 1/3 szklanki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka wody 1 łyżka oleju   Masa malinowa: 900 ml konfitury malinowej 1 galaretka malinowa 1 galaretka z owoców leśnych 400 ml wrzącej wody   Malinowa pianka: 2 opakowania śnieżki 500 ml mleka 2 galaretki malinowe 350 ml wrzątku  500 g malin   Jajka ubić z cukrem na jasną, puszystą masę, dodać wodę i olej, połączyć. Do masy jajecznej przesiać obie mąki i dokładnie wymieszać, tylko do połączenia składników. Spód formy o wymiarach 25 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 20 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Dwie galaretki rozpuścić we wrzątku i odłożyć do wystudzenia. Konfitury wymieszać tak,by miały jednolitą konsystencję, wlać do nich galaretkę. Lekko tężejącą masę przełożyć na biszkopt i wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Pozostałe galaretki rozpuścić w 350 ml wrzącej wody, wystudzić, aż będą całkiem zimne.  Mleko zmiksować ze śnieżkami, aż będą miały konsystencję ubitej kremówki, dodać zimną, płynną galaretkę, zmiksować, tylko do połączenia składników. Do masy dodać maliny, masę delikatnie wymieszać łyżką. Przełożyć na ciasto. Schłodzić w lodówce. Smacznego :)  

Domowy sok wiśniowy

Domowa Cukiernia Ewy

Domowy sok wiśniowy

Tarta z jagodami, bezą i białą czekoladą

Domowa Cukiernia Ewy

Tarta z jagodami, bezą i białą czekoladą

Boska tarta! Smakuje niesamowicie - krem z serka ricotta i białej czekolady, jagody, ubita śmietanka i słodkie beziki... Całość smakuje rewelacyjnie. Trudno oprzeć się kolejnym kawałkom :) Łatwa do zrobienia, efekt piorunujący ;) Polecam! Ps. Zapraszam na stronę http://piatkabus.pl/ - przejazdy dla każdego ;)       Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :)   Składniki na ciasto: 250 g mąki pszennej 100 g masła 100 g cukru szczypta soli 2 jajka   Mąkę przesiać na stolnicę, dodać posiekane masło, cukier i sól. Dodać jajka i wyrobić gładkie ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na około 60 minut.   Krem z białej czekolady: 250 g serka ricotta 125 ml śmietany kremówki 100 g białej czekolady 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego   Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, odłożyć do przestudzenia. Kremówkę ubić na sztywno, dodać ricottę, zmiksować. Dodać ekstrakt waniliowy i delikatnie wymieszać. Wlać wystudzoną, ale płynną czekoladę i wymieszać szpatułką do uzyskania gładkiego kremu.   Masa śmietanowa: 300 ml śmietany kremówki 2 łyżeczki cukru pudru + 400 g jagód kilka pokruszonych bez   Na wystudzony spód ciasta wyłożyć krem z białej czekolady, schłodzić w lodówce przez około 3-4 godziny. Po tym czasie kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder. Wyłożyć ją na krem z białej czekolady, na wierzch wysypać jagody i pokruszone bezy. Smacznego :)  

Koktajl mango brzoskwinia

Domowa Cukiernia Ewy

Koktajl mango brzoskwinia

Jagodzianki cytrynowe

Domowa Cukiernia Ewy

Jagodzianki cytrynowe

Jogurtowiec z musem truskawkowym

Domowa Cukiernia Ewy

Jogurtowiec z musem truskawkowym

Koktajl truskawkowy z chia

Domowa Cukiernia Ewy

Koktajl truskawkowy z chia

Placki z truskawkami i chia

Domowa Cukiernia Ewy

Placki z truskawkami i chia

Ciasto z czekoladą i bananami

Domowa Cukiernia Ewy

Ciasto z czekoladą i bananami

Domowa Cukiernia Ewy

BODY4YOU.pl - suplementy diety dla większej efektywności treningów

Oferta sklepu Body4You  przygotowana jest z myślą o osobach interesujących się zdrowym trybem życia, uprawianiem sportu, ćwiczeniami na siłowni czy fitnessem. Zadaniem suplementów – tych w postaci witamin i minerałów – jest uzupełnienie naszej diety w składniki odżywcze, które są niezbędne, aby nasz organizm funkcjonował właściwie. I o taką suplementację powinien zadbać każdy z nas – niezależnie od tego czy prowadzi aktywny bądź nieaktywny tryb życia. Suplementy zawierające żelazo, magnez i witaminę D to zestaw niemal obowiązkowy w apteczce każdego sportowca :) Mój mąż od pewnego czasu wrócił do treningów, początkowo było ciężko, zakwasy, osłabienie organizmu... Z pomocą przyszły nam suplementy BODY4YOU.pl Dokupiliśmy białko, którego ciągle mało w diecie osób intensywnie ćwiczących ;) My akurat wybraliśmy się do sklepu stacjonarnego, do Żor nie mamy daleko, ale kiedyś zdarzyło mi się zamówić u nich paczkę, która szybko i sprawnie do mnie dotarła. W sklepie online szczególnie podoba mi się zakładka "dostępne od ręki", dzięki czemu wiadomo co jest na stanie i nie trzeba się denerwować, gdy okazuje się że wybranych przez nas produktów aktualnie nie ma na stanie :) Sportowcy, pasjonaci sportu i nie tylko, zajrzyjcie koniecznie na stronę sklepu, jestem pewna, że znajdziecie coś dla siebie, bo i ceny mają konkurencyjne :) Polecam!

Lody z truskawkami i octem balsamicznym

Domowa Cukiernia Ewy

Lody z truskawkami i octem balsamicznym

Galaretka z bitą śmietaną

Domowa Cukiernia Ewy

Galaretka z bitą śmietaną

Pudding chia mango

Domowa Cukiernia Ewy

Pudding chia mango

Kinder cake

Domowa Cukiernia Ewy

Kinder cake

Koktajl awokado, banan, kiwi

Domowa Cukiernia Ewy

Koktajl awokado, banan, kiwi

Somersby apple - recenzja produktu

Domowa Cukiernia Ewy

Somersby apple - recenzja produktu

Jakiś czas temu zawitał do mnie kurier z niezwykłą przesyłką... Pięknie, dokładnie zapakowane pudełko, które w środku kryło całe mnóstwo piwka Somersby :) Paczkę otrzymałam w ramach kampanii Streetcom, wreszcie coś udało mi się dostać do testowania ;) Pewnie większość z Was, chociaż raz, spotkało się z piwem Somersby i zna jego smak ;) Najpopularniejsze jest chyba jabłkowe, które mam przyjemność Wam rekomendować. Somersby to połączenie 55% napoju o smaku jabłkowym z 45% piwa, zawartość alkoholu to 4,5%, mi najbardziej smakuje podane z kostkami lodu i listkiem świeżej mięty. Kiedyś myślałam że to kolejne smakowe piwo bez wyrazu a jednak jest lepsze w porównaniu do konkurencji, dobrze schłodzone idealnie gasi pragnienie. Mimo odpowiedniej do tego rodzaju trunku zawartości alkoholu - wcale go nie czuć. Doskonale się nadaje na każdą okazję - na grilla, spotkanie ze znajomymi czy popołudniowe piwko i plotki z przyjaciółką. Dobrym pomysłem są różne pojemności puszek i butelki - każdy znajdzie ilość odpowiednią na swoje możliwości. Szata graficzna etykiety/puszki jest bardzo przyjemna i miła dla oka. Jedynie co odstrasza to dosyć wysoka cena , ale coś za coś ;) A jakie jest Wasze zdanie na temat tego piwa, ze swojej strony polecam, bardzo :))   Taka "paczuszka" ;)   W pełnym słońcu, w towarzystwie ;)   Na spotkaniu z przyjaciółmi ;)   Facetom też smakuje :D   W trakcie babskich ploteczek :))   Wieczorem, z najlepszym przyjacielem :))

Ciasto czekoladowe z owocami i galaretką

Domowa Cukiernia Ewy

Ciasto czekoladowe z owocami i galaretką

Tarta z truskawkami i galaretką

Domowa Cukiernia Ewy

Tarta z truskawkami i galaretką

Sezon truskawkowy w pełni :) Większość zjadamy prosto z koszyczka, ale czasem uda mi się odłożyć odrobinę i wykorzystać je do przygotowania słodkiego deseru. Mam dzisiaj dla Was kolejne ciacho bez pieczenia - spód z ciasteczek z kremem czekoladowym i czekolady, kremowa masa ze śmietanki i mascarpone i galaretka ze świeżutkimi truskawkami :) W smaku tej tarty można się zakochać, naprawdę ;) Polecam!       Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :)   Składniki na spód: 300 g ciasteczek z nadzieniem czekoladowym 50 g gorzkiej czekolady 50 g miękkiego masła   Wszystkie składniki przełożyć do melaksera i zmiksować do otrzymania masy ciasteczkowej, o strukturze mokrego piasku. Masę wyłożyć do formy do tarty o średnicy 24 cm, docisnąć, wyrównać. Schłodzić w lodówce.   Masa śmietankowa: 250 g serka mascarpone 250 ml kremówki 2 łyżki cukru pudru   + 1 galaretka truskawkowa truskawki   Galaretkę rozpuścić w 400 ml gorącej wody, wystudzić i odłożyć do stężenia. Kremówkę ubić na sztywno, dodać cukier puder i mascarpone, jeszcze chwilę miksować.  Masę wyłożyć na schłodzony spód.  Na masie śmietankowej ułożyć truskawki, przykryć tężejącą galaretką. Schłodzić w lodówce. Smacznego :)    

Jogurtowiec na zimno z malinami

Domowa Cukiernia Ewy

Jogurtowiec na zimno z malinami

Pyszne, lekkie, orzeźwiające ciasto, które zasmakuje każdemu :) Pięknie prezentuje się na stole, jeszcze lepiej smakuje. Ciasto nie jest zbyt słodkie, ale zadowoli każdego wielbiciela ciast na zimno, owoców i galaretki :) Was chyba nie muszę długo przekonywać do jego zrobienia? :)       Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :)     Składniki na masę jogurtową: 200 g jogurtu naturalnego 800 g jogurtu greckiego 250 ml śmietany 30 % 5-6 łyżek cukru pudru 4 łyżki żelatyny 100 ml mleka + 300 g malin 2 galaretki jagodowe biszkopty   Biszkopty wyłożyć w tortownicy o średnicy 23 cm, odstawić.  Mleko podgrzać. Żelatynę rozpuścić w gorącym mleku, wymieszać dokładnie, aż żelatyna się rozpuści. Śmietanę ubić na sztywno, odłożyć. Jogurty zmiksować z cukrem pudrem, dodać żelatynę, chwilę miksować i dodać ubitą wcześniej śmietanę. Połączyć. Dodać maliny i delikatnie wymieszać. Masę jogurtową wylać na biszkopty. Ciasto wstawić do lodówki na około 2 godziny. Galaretki rozpuścić w 600 ml gorącej wody. Przestudzić, tężejące wylać na masę jogurtową.  Ciasto schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc. Smacznego :)  

Ciasto wiewiórka

Domowa Cukiernia Ewy

Ciasto wiewiórka

Pyszne, ekspresowe ciasto, miękkie, wilgotne, wspaniałe :) Przepis ze starego zeszytu, dawno go nie robiłam, ale wreszcie zatęskniłam za tym smakiem :) Z dodatkiem jabłek i orzechów włoskich, iście jesienne ciasto, smakuje równie dobrze teraz, gdy pogoda coraz ładniejsza, a lato puka do drzwi ;) Wybieracie się gdzieś na wakacje? Osobom z Warszawy i okolic polecam http://modlinparking.pl/ , parking w bezpośrednim sąsiedztwie lotniska, atrakcyjny cenowo, a w cenie parkowania możliwość skorzystania z darmowej taksówki, wiozącej bezpośrednio pod terminal. Na parkingu spokojnie można zostawić samochód na przykład przed wylotem na wczasy czy dłuższy weekend :)     Składniki: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 2 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki oleju 1 szklanka grubo posiekanych orzechów włoskich 5 jabłek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu   Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Białka oddzielić od żółtek, ubić je na sztywno, pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier. Dodać żółtka, ubijać. Wlewać olej, cały czas miksować. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i sodą, dodać cynamon. Wsypać do masy jajecznej, wymieszać, najlepiej drewnianą szpatułką. Do masy dodać jabłka i orzechy, połączyć.  Ciasto przełożyć do formy o wymiarach 33 x 22 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 165 stopni przez około 50 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić i oprószyć cukrem pudrem. Smacznego :)  

Ciasto owsiane z jabłkami

Domowa Cukiernia Ewy

Ciasto owsiane z jabłkami